►Diumenge 22 de maig a les 18h

►Aquest diumenge a l’Auditori de Barcelona un concert format per:

►Joni Greene: Out the Shadows, Love Shines (2017) 8’
►Albert Guinovart: Tres paisatges pictòrics per a marimba i banda (2017) 25’ – Estrena mundial.
►Leonard Bernstein: I Hate Music! (Odio la música!) (1947) 7’
►Leonard Bernstein: West Side Story, danses simfòniques (1961) 24’

►La primera obra del programa, de la compositora Joni Greene, està dedicada a la memòria de Blake Brockington, un jove transsexual i activista per la causa LGTBI que es va suïcidar el 2015. La partitura va ser un encàrrec de la banda en què Brockington tocava el bombardí.

►Guinovart proposa una obra per a marimba i banda, escrita inicialment per a carilló i banda, una sonoritat original que s’inspira en tres pintures d’estètiques ben distants: el romanticisme alemany, el renaixement venecià i el surrealisme francès.

►Tony i Maria són els Romeu i Julieta del segle XX, els sharks i els jets són els Capulet i els Montagú del West Side de Nova York. La producció per a Broadway del 1957 i, després, l’adaptació cinematogràfica, van convertir West Side Story en una icona audiovisual. La música de Bernstein, que descriu l’acció i el rerefons tràgic de la història, és una de les més populars del seu catàleg. El conjunt de danses simfòniques ens trasllada ràpidament al Manhattan dels anys 50.

►Ho interpreten la Banda Municipal de Barcelona, Conrado Moya a la  marimba i la soprano Júlia Farrés-Llongueras dirigits per José R. Pascual-Vilaplana.