►El clàssic de Rudyard Kipling sota la mirada d’Akram Khan.

►Dansa del 25 al 30 de gener de 2023 al Gran Teatre del Liceu.

►Per a Akram Khan, la història d’El llibre de la selva sempre ha estat a prop. No només perquè de jove havia interpretat el paper de Mowgli en una producció de dansa índia, sinó per les tres profundes lliçons que contenia: la vida comuna entre espècies al planeta; la interdependència entre humans, animals i natura, i el sentit de la família i la nostra necessitat de pertinença.

►Vivim un temps sense precedents i ple d’incerteses per a totes les espècies d’aquest món, i hem oblidat la nostra connexió amb la nostra llar, el nostre planeta. Necessitem tornar amb més respecte i recordar tot allò que hem oblidat. Una de les maneres més profundes i atàviques és poder explicar aquesta història a través de la màgia de la dansa i la música des del teatre.

►Aquesta nova producció signada pel gran coreògraf és el resultat d’una interpretació de la història original de Rudyard Kipling. Un conte amb un missatge molt poderós i vigent per al món actual.

►Superant les paraules, des del gest i el moviment, i amb l’ús de la tecnologia de projeccions, Khan ens farà reflexionar sobre el canvi climàtic, que afecta tots els éssers vius del planeta. Els cossos, les nostres veus i la nostra convicció d’una història per canviar el món.

►Akram Khan és sinònim d’una companyia de dansa entesa com una plataforma per a històries explicades des d’una altra perspectiva: aprofitant els vells mites creen nous muntatges que parlen del significat de viure en una societat globalitzada. Una companyia valenta que canvia les regles del joc. Potser no és la fi del món, sinó el final de la nostra espècie!

►Amb la direcció i coreografia d’Akram Khan. Creatiu associat i instructor: Mavin Khoo.

►El Text de Tariq Jordan, l’assessoria de dramatúrgia de Sharon Clark, la música de Jocelyn Pook. El so de Gareth Fry, el disseny visual escènic de Miriam Buether, la direcció d’art i animació d’Adam Smith (YeastCulture), la  videocreació de Nick Hillel (YeastCulture)i els artistes de rotoscopia / animació: Naaman Azhari, Natasza Cetner i Edson R. Bazzarin

►És una Coproducció de: Curve Leicester, Birmingham Hippodrome, Edinburgh International Festival, Esplanade – Theatres on the Bay Singapore, Festspielhaus St. Pölten, Internationaal Theatre Amsterdam, Maison de la Danse / Pôle européen de création – Lyon, National Arts Centre – Canadà, New Vision Arts Festival – Hong Kong, Orsolina28, Pfalzbau Bühnen – Theatre im Pfalzbau Ludwigshafen, Romaeuropa Festival, Attiki Cultural Society – Athens, Stanford Live / Stanford University, Teatros del Canal – Madrid, théâtre de Caen i Théâtre de la Ville – París.