►La primera dona a enregistrar un Sondheim en català.

►Va néixer el 21 de setembre de 1941 a Sants, a Barcelona. Va debutar el 1965 als escenaris enregistrant més de 40 discos d’estils diferents des de cançons populars catalanes, boleros, cuplets, estàndards nord-americans, country, jazz, sardanes… entre altres.

►L’han acompanyada pianistes de gran renom com Tete Montoliu i Lucky Guri.

►Gran defensora de la llengua catalana,  ha interpretat  els estandars americans i cançons de cinema i teatre musical adaptades al català, moltes d’elles pel Poeta Josep Maria Andreu.

►El 1976 li van concedir el premi de cultura popular  pel disc Cançons d’Apel·les Mestres, el 1979 la Medalla del Cercle català de Madrid, el 1985 la Creu de Sant Jordi, el 1990 amb el Premi Sant Jordi de cinematografia concedit per RNE i el Premi SGAE per la seva trajectòria  el 2008 La Medalla d’Honor de Barcelona i el 2020 Premi Enderrock d’honor.

►El 1994 va publicar conjuntament amb Josep Maria Andreu i edicions de la Magrana el llibre “Vols ballar? 93 cançons i ballables”.  Aquest llibre de 27 anys després de la seva edició és l’únic llibre exclusivament  dedicat a recollir les lletres dels estàndards i de temes de teatre musical en català.

►Núria Feliu va fer un Verkami, amb 203 aportacions aconseguint un total de 18.270 euros per digitalitzar els seus treballs discogràfics amb temes tan emblemàtics com “Cabaret”, “Mon homme”, “Mame”, “Els barbuts”, “Hello Dolly”, “Hair”, “Jesus Christ Superstar”, “San Francisco”, “Ja us he reconegut” o “Te per dos”, entre moltes altres, en sis cd, i amb cinc hores de música.

★No us deixeu perdre l’entrevista que vam publicar el 4 d’octubre de 2016 dedicada a la Núria Feliu, una “cantatriu” visionària avançada al seu temps on repassem tota la seva vida als escenaris plena d’anècdotes com quan el 1966 va anar a rebre a l’aeroport del Prat a Ella Fitzgerald.