►El diumenge, 10 de novembre a les 6 de la tarda, l’òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de ‘La Cenerentola’ de Gioachino Rossini una producció de l’Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Daniel Gil de Tejada.

►Rossini va compondre ‘La Cenerentola’, quan tenia 25 anys, seguint l’èxit d’’Il barbiere di Siviglia’ de l’any anterior. Malgrat que la completà en un període de tres setmanes, es considera que conté part de la seva escriptura més fina per a àries i conjunts. Aquesta va ser l’última òpera còmica de Gioachino Rossini que va compondre per al públic italià, a partir d’un llibret de Jacopo Ferretti, basat en part del conte de Charles Perrault i en part en el llibret de Charles-Guillaume Éttienne per al compositor maltès Niccolò Isouard. L’òpera, que es va estrenar el 25 de gener de 1817 a Roma, narra la història d’amor d’Angelina i el príncep Don Ramiro.

►Xerrada d’Ovidi Cobacho, una hora abans de la funció
Una hora abans de la funció d’aquest diumenge, a les 17h, la Sala Polivalent 2 del Kursaal hi haurà una xerrada introductòria a l’òpera ‘La Cenerentola’ amb el musicòleg Ovidi Cobacho. L’accés és lliure i gratuït.