►La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia.

►L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle xx.

►L’obra d’Oscar Wilde ha estat dirigida per David Selvas amb la traducció Cristina Genebat i està interpretada per Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve, Paula Jornet, Paula Malia, Norbert Martínez, David Verdaguer.

►Amb l’escenografia de Jose Novoa, el vestuari Maria Armengol, la il·luminació de Mingo Albir, el so de Lucas Ariel Vallejos, la direcció musical i arranjaments de Pere Jou, la composició musical de Paula Jornet, l’ajudanta de direcció de Sandra Monclús, la caracterització Paula Ayuso, la coreografia i moviment de Pere Faura.

►L’espectacle és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i La Brutal.