► “La Infanticida” de Víctor Català amb la composició musical de Clara Peya es converteix en una Òpera electrònica del 22 de gener al 2 de febrer a la sala Atuïm de Barcelona.

►Infanticida és un crit d’una dona, la Nela, que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Una dona valenta i apassionada que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. Per la necessitat de l’amor, del plaer i d’escapar del context opressor on es troba immersa.

►Un crit en forma de cançó. És una necessitat de trobar en la música una visió dels fets contemporània, nova, fragmentada; però sobretot d’apropar-se, a partir de la música, al món sensorial, emotiu i oníric d’una dona que acaba de cometre un crim.

►El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

►Amb la composició musical de Clara Peya, la dramatúrgia de Marc Rosich, la direcció de Marc Angelet, l’escenografia i la direcció de Laura Clos (Closca) l’assessoria de vestuari de Marta Rafa i la fotografia d’Albert Rué.

►Ho interpreten: Neus Pàmies i Marc Garcia.