►TV3 emetrà diumenge 22 de novembre la filmació del programa simfònic ‘De Carmen Amaya a Estrella Morente’ dirigit per Josep Pons, que romandrà disponible a la carta durant una setmana

►Malgrat la suspensió de l’activitat oberta al públic, el Gran Teatre del Liceu no deixa de treballar incansablement per seguir mantenint la cultura viva i decideix ampliar la programació online durant el mes de novembre. Demà dijous s’enregistrarà el concert que originalment s’havia de fer el dia 7 de novembre, De Carmen Amaya a Estrella Morente dirigit per Josep Pons, perquè tothom en pugui gaudir a través a TV3 el proper diumenge 22 de novembre –hora a determinar-. La realització, que dirigeix a porta tancada Igor Cortadellas (Igor Studio), preveu un desplegament de 12 càmeres que permetrà gravar el concert des d’angles únics com el mateix escenari o les llotges d’amfiteatre.

►El programa simfònic, que es podrà veure també a la carta durant una setmana, ens guiarà per un viatge pel món sonor d’Ibèria, una col·lecció de moments extraordinaris que tenen la dansa com a eix central. Compositors tan rellevants com Gerhard (Alegrías), Guinjoan (Homenaje a Carmen Amaya) i De Falla (El sombrero de tres picos i El amor brujo), acompanyats de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i la veu d’Estrella Morente.

►Aquesta gravació se suma a una programació online que també posarà a disposició de tothom l’enregistrament de l’òpera Don Giovanni a partir del proper 8 de novembre a les 17h i durant una setmana. La proposta escènica de Christof Loy dirigida musicalment per Josep Pons va ser enregistrada al Liceu durant la preestrena del 22 d’octubre de 2020, una gravació originalment destinada a fons arxivístic i que després de realitzar tasques de postproducció de so es posa a l’abast de tot el públic. Una setmana més tard, entre el 15 i el 22 de novembre s’oferirà l’enregistrament del nou espectacle Sis Solos Soles, que va ser gravat amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull a porta tancada el 31 d’octubre i que permetrà el públic gaudir de sis microòperes de sis compositors/es i sis llibretistes en coproducció del Liceu amb Òpera de Butxaca i Nova Creació.

►Per primera vegada, el Gran Teatre del Liceu oferirà via Youtube entre el 10 i 15 de novembre una versió de l’òpera Don Giovanni amb servei d’audiodescripció per a persones amb discapacitat visual, un servei que porta més de deu anys fent del Liceu un teatre plenament accessible.

►El Gran Teatre del Liceu seguirà treballant per apropar l’òpera, la música i la cultura a tots els ciutadans mentre es prepara per rebre’ls de nou tan aviat com sigui possible.