► “La Rambla de les Floristes” és una obra de Josep Maria de Sagarra amb direcció de Jordi Prat i Coll.

►Es tracta de la primera estrena de la Temporada 2019-2020 del TNC i es podrà veure del 10 d’octubre al 24 de novembre a la Sala Gran.

►L’espectacle, una producció del Teatre Nacional de Catalunya que compta amb 14 intèrprets damunt de l’escenari, també sortirà de gira durant el 2020. Ja hi ha confirmades 20 funcions per 19 poblacions de Catalunya i Balears.

► “La Rambla de les Floristes” actualment es troba en ple període d’assajos i compta amb el següent repartiment: Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras, Marina Gatell, Berta Giraut, Antònia Jaume, Davo Marín, Carme Milán, Albert Mora, Carol Muakuku, Albert Pérez, Xavier Ripoll i Jacob Torres.

►Jordi Prat i Coll trasllada al segle XXI la gran oda de Sagarra a la Rambla

►A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

►Un clàssic del teatre català en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. Per una altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.