►El Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona s’uneixen per coproduir La torre dels somnis, un espectacle que barreja circ, òpera i poesia i que es podrà veure a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu els dies 1, 22, 23 i 29 de juny. L’espectacle porta el segell del director d’escena Lluís Danés i la direcció musical recau en Sergi Cuenca, que també ha escrit els arranjaments musicals a partir de l’obra de PucciniIngrid Esperanza signa la direcció de circ i Ariadna Peyala direcció coreogràfica.

La torre dels somnis és un viatge musical de gran format on la part operística està construïda sobre l’obra de Puccini mentre que la part del circ comptarà amb números més tradicionals d’aquest art escènic: equilibris, corda, suspensions, trapezi i dansa. Dalt de l’escenari hi haurà sis intèrprets de circ i hi haurà música en directe interpretada per vuit músics i cinc cantants. Col·laboren en aquest projecte la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

La torre dels somnis

►Una proposta operística amb música de Puccini i una dramatúrgia que, valorant els somnis i les utopies, narra amb llenguatge poètic el darrer desafiament de la realitat contra els impossibles que habiten la torre. Una torre plena de llum que emergeix entre tenebres. La Torre dels somnis, un lloc on tot és possible, un racó de món on no cal dormir per somiar.

►Un espectacle per a totes les edats que pretén arribar d’una manera especial al públic adolescent i jove amb la força, el risc i l’emoció que emanen de la fusió entre l’òpera i el circ, i una dramatúrgia amb la qual es podran sentir identificats.

►En paraules de Lluís Danés “l’espectacle vol reivindicar la cerca constant del mateix camí, mostrant com els naufragis són part essencial de l’aprenentatge. A través de les dificultats, es reforça la idea que l’important és intentar-ho, ja que cada intent aporta noves perspectives i fortaleses. La lluita pels somnis i la resiliència esdevenen valors centrals, inspirant el públic a perseverar malgrat els obstacles”.

Sergi Cuenca, encarregat de la part musical, explica que “La torre dels somnis busca trobar un llenguatge diferent mantenint l’essència de Puccini. La sonoritat moderna, amb percussió, sintetitzadors, teclats, solos vocals i cors, ofereix una experiència contemporània sense perdre la profunditat emocional característica de Puccini. Aquest enfocament crea un espectacle coral, innovador i fidel a l’ànima del compositor italià”.

Selecció musical de La torre dels Somnis – Puccini

  • Sola, perduta, abandonata  de Manon Lescaut
  • Nessun dorma de Turandot
  • Coro a bocca chiusa de Madame Butterfly
  • O mio babbino caro de Gianni Schicchi
  • Si, mi chiamano Mimi de La Boheme
  • E lucevan le stelle de Tosca
  • Vissi d’arte de Tosca
  • Diecimila anni al nostro Imperatore  de Turandot