►A partir del 24 de maig de 2022.

►Amb llibret de Sílvia Navarro, la música i la direcció musical de Marc Sambola i les lletres i la direcció de Miquel Agell.

►Amb: Albeni Aranda, Ester Bartomeu, Clàudia Codony, Xavi Duch,  Eloi Gómez, Anna Herebia, Eduard Hidalgo, Carla Pueyo, Gerard Rodríguez i Ferran Rull acompanyats per tres músics en directe: Gerard Alonso, Jordi Costa i Monchu López.

►Completen l’equip artístic i tècnic amb: Montse Colomé (coreografia), Eloi Linuesa (escenografia), Núria Milà (vestuari), Leo Quintana (confecció), Daniel Gener (il•luminació), Jaume Edo (so), Pere Navarro (dialectòleg), Núria Llunell (Caracterització), Omar Bañon (ajudant de direcció), Miquel Teixidor (animacions de vídeo), Lídia Linuesa (producció executiva), Marta Figuls (Ajudant de producció). La il•lustració del cartell porta la firma d’Ignasi Blanch.

►Basada en la novel·la d’aventures vampíriques de Joan Perucho, aquesta adaptació posa el focus en el viatge iniciàtic de l’heroi Antoni de Montpalau i el descobriment d’un món que creia impossible.

►El 1840 Antoni de Montpalau, reputat científic naturalista de la burgesia barcelonina, es veurà empès a resoldre el misteri de les morts que assoten al poble de Pratdip i s’atribueixen al sanguinari vampir Onofre de Dip. Ajudat per la seva cosina, la capitana de la marina, Isadora Novau i per la jove i valenta Agnès d’Urpí, els ferms principis racionalistes de Montpalau començaran a esquerdar-se.

►Antoni de Montpalau a la recerca d’un vampir. Un viatge des del cor de les tenebres, als sentiments més profunds del cor.

►La posada en escena vol transmetre la sensació de continu moviment, on els protagonistes circulen per localitats com Barcelona, Gandesa, Reus, Vilafranca, Morella, Pratdip o Berga. Les Històries Naturals, permetrà a l’espectador capbussar-se en un món de fantasia, d’imaginació, de misteri, d’aventura, però també de saviesa, de coneixement històric i d’erudició.