►Un recorregut per totes aquelles produccions músico-teatrals estrenades al nostre país des de 1955 (data de la presentació davant un públic que omplia totalment el Teatro de la Zarzuela de Madrid de l’adaptació al castellà del famós musical de Rodgers i Hammerstein South Pacific) fins a finals del 2012 (any que es va tancar amb l’estrena, al teatre barcelonès Almeria Teatre, de Over the moon, un recorregut en llengua catalana per les composicions teatrals de Jonathan Larson, autor, entre altres, del revolucionari musical Rent). Dos espectacles conceptualment molt diferents que il·lustren a la perfecció la gran riquesa de formes i formats que es recullen sota l’ampli ventall de possibilitats d’allò que anomenem Teatre Musical, Teatre Musical Modern o, de vegades, senzillament Musical.

►Una edició limitada de 100 exemplars de  gairebé 1600 pàgines i gran format (23×31 cm),  sorgeix com a homenatge a Xavier Martínez, gran aficionat al teatre musical i incansable col·leccionista. Prenent com a base la seva col·lecció  i com a impuls la seva energia i dedicació, al llarg de sis anys s’ha anat construint aquesta guia il·lustrada que ha vist la llum a finals del passat desembre.

►Les reserves es poden fer a través de l’email guiateatromusical@gmail.com indicant el nom i el nombre de còpies que es desitja reservar o a través de la secció de “compra” a la pàgina web www.guiateatromusical.com; igualment hi ha una pàgina de facebook www.facebook.com/guiateatromusical/ en la qual s’aniran afegint actualitzacions i algunes curiositats addicionals sobre el llibre.