► “Les Misérables cuarenta años del musical que hizo historia”

►«Estem fent un musical que porta la paraula miserables en el títol. Hi ha 29 morts en escena … És en gran part sobre la història de França … No hi ha coreografia, no hi ha claqué, no hi ha lluentons, no hi ha grans estrelles, no hi ha bruixes ni mags … Com és possible que triomfi? » – Trevor Nunn (codirector de Les Misérables)

►Com va aconseguir un musical completament cantat, de més de tres hores de durada, de temàtica i estètica ombrívola, sense coreografies, gairebé sense humor i amb un final dubtosament feliç, convertir-se en el gran èxit en la història del gènere, amb més de 70 milions d’espectadors?

►Des de “La Huella del Teatro Musical”, una associació sense ànim de lucre dedicada a la divulgació de el teatre musical, un gènere poc estimat pels historiadors teatrals espanyols han editat  “Les Misérables cuarenta años del musical que hizo historia”, el seu primer llibre, vol abordar en detall la història d’un dels musicals més importants de tots els temps.

►Aquest volum -primera monografia en castellà dedicada a Les miserables- revela les claus de l’èxit popular i crític d’aquest musical a través de diversos continguts, com ara:

►Una minuciosa crònica dels seus quaranta anys de vida, des de la seva gestació a París fins a l’estrena a Londres, Nova York i a moltes altres ciutats, com Madrid i Barcelona.

►Una dissecció de les raons que el converteixen en una de les obres mestres del gènere.

►Una selecció de les més interessants versions discogràfiques disponibles.

►Un diccionari que recull la biografia dels principals artistes vinculats a la seva història, des dels seus autors Alain Boublil i Claude-Michel Schönberg (de l’obra del qual parla àmpliament) fins als seus codirectors (Trevor Nunn i John Caird) i principals intèrprets (Michael Ball, Colm Wilkinson, Lea Salonga …).

►Però un musical tan rellevant, de tanta transcendència per a la història del gènere, exigeix ​​una perspectiva més àmplia i multidisciplinària, de manera que aquest volum aporta, a més:

►Una aproximació al context biogràfic i històric en el qual Victor Hugo va crear la novel·la.

►Una detallada anàlisi de la versió cinematogràfica de el musical, precedit d’una visió panoràmica de les múltiples adaptacions audiovisuals de Els Miserables.

►Una amena, detallada i rigorosa aportació a la bibliografia existent sobre un dels cims de teatre musical.

►Està a la venda a la llibreria Yorick d’arts escèniques, al C / València, 21, 28012 Madrid, i a la seva web: https://www.libreriayorick.com/teatro/35468-les-miserables-cuarenta-anos- de l’-musical-que-fer-historia.html