►Del 4 de febrer al 18 de març de 2019  Daniel Anglès condueix el públic assistent a espectacles musicals com “West Side Story” fins a “Rent” o el panorama actual.

WEST SIDE STORY –  Dilluns 4 de febrer de 2019
►Estrenat l’any 1957 i creat per 4 dels noms més importants del teatre musical: Leonard Bernstein, Steven Sondheim, Arthur Laurents i Jerome Robbins, és la gran història d’amor que va ser portada al cinema en la que està considerada la millor pel·lícula musical de tots els temps.

►El clàssic de Romeu i Julieta agafava nova vida als carrers de Nova York posant en escena personatges i conflictes fins aleshores no habituals als escenaris de la gran ciutat.

JESUS CHRIST SUPERSTAR –  Dilluns 11 de febrer de 2019
►Estrenat l’any 1970 és la primera òpera rock de la història, amb música d’Andrew Lloyd Webber, possiblement el compositor més prolífic i exitós de tota la història del teatre musical. Molt jove, ell, acompanyat de Tim Rice, el seu primer col·laborador, donaven la gran sorpresa presentant un musical que ningú s’havia atrevit a escriure abans sobre el que semblava una idea impossible: fer que el personatge de Jesús i els últims dies de la seva vida s’expliquessin fent servir la música rock per expressar la visceralitat i el dramatisme de la història.

►Considerat encara ara un dels musicals més difícils i complexes a nivell vocal, no deixa de representar-se una i altra vegada donant vida de nou sota diferents conceptes aquesta èpica història.

ELS MISERABLES –  Dilluns 18 de febrer de 2019
► 1985 s’estrena a Londres el que està considerat el musical més popular de tots els temps; l’espectacle que ha batut totes les xifres i tots els rècords, en quantitat d’espectadors, en quantitat de funcions, en quantitat de països i idiomes en què s’ha representat.

Versionant una primera producció francesa, Cameron Mackintosh, el gran productor de teatre musical dels últims anys, dona forma final a aquest exitós espectacle que condensa en tres hores d’espectacle l’èpica novel·la de Víctor Hugo. És el moment en el qual el musical i l’òpera s’han apropat més a nivell de concepte dramatúrgic, tot i que fusionant estils de música completament diferents, anant des del pop-rock fins al legit més clàssic. Encara avui es segueix representant, tal i com es va estrenar al seu dia, a Londres i en noves produccions arreu del món.

RENT –  Dilluns 11 de març de 2019
►Estrenat l’any 1996 a Nova York, està considerat l’últim gran musical del mil·lenni. És un d’aquests musicals que marca generacions, que canvia la manera de veure les coses, de veure la vida i d’enfrontar-se a un conflicte tant fort com l’aparició de la SIDA i la lluita contra la malaltia. Un espectacle ple de vida que es va veure mitificat des del primer moment per culpa de la mort del seu autor, Jonathan Larson, el dia abans de l’estrena.

I ARA QUÈ? –  Dilluns 18 de març de 2019
►Els anys i la perspectiva són imprescindibles per veure què és el que canvia el curs de la història, deixa llegat i marca generacions. Però, quins són els musicals que s’estan estrenant ara mateix? Cap a on ha evolucionat el gènere? Quines són les noves bases dramatúrgiques i a nivell de creació que s’estan fent servir? Tot de preguntes a les que segur no podrem donar resposta, però podrem analitzar el que està passant ara mateix.