►L’espectacle Next To Normal Immersive que es va estrenar a l’espai Ideal de Barcelona el passat 6 de juliol prorroga les seves funcions fins al 14 d’agost.

►Sense escenografia ni atrezzo, amb disseny de so surround i amb projeccions 360 graus a les parets i el terra, el públic viurà aquesta història amb els intèrprets.

►Novament, Alice Ripley, qui va estrenar aquesta obra a Broadway, serà Diana Goodman. Un rol tan físic com emocionalment desafiant que en el seu moment la va portar a guanyar el Tony Award.

►Amb ella, Andy Senyor Jr, Jade Laurel, Eloi Gómez i Lewis Edgar completaran l’elenc en viu, i el rol del psiquiatre serà virtual, amb el reconegut Adam Pascal encarnant aquest personatge.

►Col·laborant amb Kitt i Yorkey, el director anglès Simon Pittman presenta un nou guió per a aquest llibre contemporani guanyador del premi Pulitzer.

►Sota la supervisió de Tom Kitt, el director musical Tomas Mayer Wolf presenta noves textures a aquesta partitura que recorre la música clàssica fins al rock and roll passant pel jazz.

►El musical que va revolucionar el teatre musical fa una dècada, estrenarà una nova versió a Barcelona. Del Campo Global, Layers of Reality i Grec Festival de Barcelona coprodueixen aquesta nova versió del musical que combinarà actuacions en directe i projeccions immersives en anglès amb subtítols en castellà i català.

►Els seus autors, Brian Yorkey i Tom Kitt, han adaptat el llibre a 60 minuts per a un espai immersiu de 2.000 metres quadrats amb audiència i actors compartint el mateix espai. El públic podrà viure aquesta història a pocs metres d’estrelles de Broadway en una proposta espectacularment íntima.

►IDEAL BARCELONA és el primer Centre d’Arts Digitals del sud d’Europa i compta amb 2.000 metres quadrats per a l’exhibició, producció i formació en les arts digitals. Des de la seva inauguració l’han visitat més de 400.000 persones, tot i les dificultats generades per les restriccions a causa de la COVID-19.

►L’IDEAL és el lloc on es troben el futur dels museus i el futur dels cinemes. Un centre de cultura digital que experimenta amb la immersivitat a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat.

►El seu emblemàtic edifici de 1917, quan es va inaugurar el Cinema Ideal, que va ser un dels cinemes de barri més importants de Barcelona. Després, en l’any 1985, es va convertir en un plató de televisió on es van rodar programes i sèries de renom de la televisió catalana. L’octubre del 2019 va obrir de nou les seves portes com a centre d’arts digitals.

►La programació generalista del centre ha comptat amb MONET; L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, BARCELONA MEMÒRIA FOTOGRÀFICA (amb obra de Català-Roca, Maspons, Biarnés, Pomé, Miserachs i Colita); KLIMT; L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, i FRIDA KAHLO, LA VIDA D’UN MITE.

►Pel que fa a l’àmbit de les noves creacions en arts digitals, IDEAL es va estrenar amb POETIC ARTIFICIAL INTELLIGENCE, creada pel prestigiós estudi d’art digital OUCHH. Durant els seus dos anys de vida, s’han programat les sessions setmanals del festival MIRA.MOV, un cicle de concerts immersius amb el festival SÓNAR i els esdeveniments propis XRedu (realitat ampliada i educació, conjuntament amb la UPC), XRdocs (primer festival del món sobre documental immersiu conjuntament amb la UPF) i XRstage (primera temporada d’arts escèniques immersives del món), amb espectacles dels Brodas Bros + Desilence, la companyia Sixto Paz i el futur NEXT TO NORMAL IMMERSIVE.

►L’IDEAL també forma part d’alguns dels esdeveniments més rellevants del barri del Poblenou amb la programació del festival LlumBCN i del festival de cinema Rellisquín, així com les col·laboracions amb l’Arts in Health International Foundation, que incentiva la investigació en la relació entre art i salut.