►Del 12 al 27 d’abril de 2024.

►L’espectacle musical de Marc Rosich i Marc Sambola està protagonitzat per Joan Vázquez, que es posa en la pell de la icona gay de la Barcelona de la transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món. L’espectacle ha guanyat diversos premis com: Premi de la Crítica 2019 al Millor Musical, Premi de la Crítica 2019 al Millor Intèrpret de Musical, Premi Teatre Barcelona 2019 al Millor Musical i Premi Teatre Barcelona 2019 al Millor Intèrpret de Musical.

►Joan Vázquez, que es transforma en Ocaña en l’espectacle, el descriu com “un artista de cap a peus, un artista i un revolucionari… però qualsevol cosa que es digui d’Ocaña queda curta. Ell sempre deia que era molt més lliure que qualsevol etiqueta, fins i tot que ser homosexual”.

►De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, i de la guitarra del director musical Marc Sambola, retem homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de copla. A Ocaña, Reina de Las Ramblas, les paraules en primera persona del carismàtic artista es combinen amb la interpretació de clàssics del gènere que tant li agradaven, amb títols com ara Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego.

►El dramaturg Marc Rosich, coneixedor profund de la figura d’Ocaña, ha confegit una dramatúrgia exquisida i punyent, repassant els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort, quan les guspires d’una bengala van encendre la disfressa de rei sol que portava.

►Sinopsi:

►Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna per explicar de nou la seva història.