►Amb motiu del centenari de l’obra de teatre musical “Pel teu amor”, Teatremusical.cat ha produït el documental “Pel teu amor 100 anys de Rosó”.

►Aquest documental dirigit per Antoni Font-Mir és el breu resum enregistrat en vídeo de la investigació d’un any que ell mateix ha dut a terme dins del MUET (Màster Universitari en Estudis Teatrals) a la UAB, Institut del Teatre, UPF i la UPC.

►Aquest és l’anàlisi més detallat i amb més profunditat que s’ha dut a terme de l’obra “Pel teu amor” amb llibret de Miquel Poal-Aregall i música de Josep Ribas que es va estrenar al Teatre Tívoli de Barcelona el 21 de desembre de 1922.

►D’aquest sainet líric en dos actes amb més d’onze números musicals, ha passat a la història de la música catalana el número tres; una serenata que cantava el personatge d’en Blai i que s’ha popularitzat amb el nom de “Rosó”.

►Una de les informacions noves que aquest documental aporta és que la cançó “Rosó” és la cançó més versionada i enregistrada de la història del teatre musical català i ha estat interpretada per més de 50 artistes de tots els temps des del 1922  fins a l’actualitat (Emili Vendrell, Conxita Supervia, Gaietà Renom, Carlo Del Monte, Rudy Ventura, Luís Aguilé, Dyango, Josep Carreras, Moncho, Mont Plans, Marina Rossell, Obeses i nombrosos grups d’havaneres i orquestres de ball).

►El documental hi ha les entrevistes a Rosó Aymami, Mercè Fantova, Antoni Font-Mir, Anna Girbal Brugada, José Miguel Pérez Aparicio, Pere Sagristà-Ollé i Arnau Tordera.

►Descobreix d’on surt la cançó “Rosó” de la mà de Teatremusical.cat.

►El documental s’ha estrenat el dilluns a les 00h al canal de YouTube de Teatremusical.cat i el dimecres 21 de desembre a les 00h s’estrenarà un videoclip titulat “Rosó, pel teu amor la versió del centenari” interpretat per Roger Berruezo i Marc Sambola.