►La soprano catalana Serena Sáenz, de 27 anys, ha guanyat el Primer Premi de la 16a edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, valorat en 15.000€.. Sáenz també ha estat reconeguda amb el premi honorífic del públic i els premis especials del Festival Castell de Peralada i Gran Teatre del Liceu, que comporten una contractació per a una futura producció en el Gran Teatre i una altra al festival.

►Nascuda a Barcelona, Serena Sáenz va estudiar al Conservatori del Liceu i a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. L’any 2018 va guanyar el Premi Mozart de l’Accademia Chigiana de Siena i del Concurs Internacional Francesc Viñas. Com a membre del Berlin Staatsoper Studio, ha cantat rols com Pamina (La flauta màgica), Frasquita (Carmen) i l’ocell del bosc (Siegfried), aquestes dues darreres òperes dirigides per Daniel Barenboim. També a Berlín ha cantat rols com Zerbinetta (Ariadne auf Naxos), i la propera temporada hi té previst cantar Zerlina (Don Giovanni) i Nanetta (Falstaff). Entre els seus propers compromisos també hi ha la interpretació de Pamina a l’Òpera d’Oviedo, Clorinda (La cenerentola) a l’Opéra National de Montpellier o Norina (Don Pasquale) a Sabadell, entre d’altres. Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada passada 20/21 amb Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti en el rol principal de Lucia.

Concurs de Cant Montserrat Caballé
►El somni de Montserrat Caballé els darrers anys va ser poder crear una fundació i mantenir viu el seu Concurs Internacional de Cant com a trampolí per a noves generacions de joves talents. Amb la finalitat d’assolir els seus desitjos, la seva família va decidir crear la Fundació Privada Montserrat Caballé, que té com a objectiu mantenir viu el record de la seva vida i obra, promovent al mateix temps tota la tasca docent que va desenvolupar.

►El Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé és una marca registrada de prestigi nacional i internacional fruit del treball altruista de la soprano barcelonina. Des de la seva creació, Caballé va decidir que el seu Concurs fos itinerant i fins el dia d’avui les seves seus havien estat L’Auditori de Sant Julià de Lòria al Principat d’Andorra, La Seu d’Urgell  i les darreres edicions es van dur a terme a l’Auditori de Saragossa.

►En les seves 15 edicions han participat més de sis mil joves cantants arribats dels cinc continents. Els guanyadors han debutat amb èxit de crítica i públic en els més prestigiosos teatres d’òpera del món i actualment podem llegir els noms de molts d’ells, com Pretty Yende, Nadine Sierra, Levy Sekgapane o Pene Pati, a les programacions del Metropolitan de Nova York, de l’Òpera de San Francisco, La Scala de Milà, l’Òpera de Viena, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o l’Opéra Bastille de París entre d’altres.

►El Concurs atrau sempre a gran quantitat de periodistes i espectadors arribats d’arreu del món, esdevenint un punt de referència mundial en l’àmbit de l’òpera. Cada edició ha comptat amb un jurat de reconegut prestigi internacional com els directors de La Scala de Milà, del Metropolitan de Nova York, del Gran Teatre del Liceu, de l’Staatsoper de Viena, del Teatro Colón de Buenos Aires entre d’altres, i grans noms del món de l’òpera com Giulietta Simionato, Elena Obratztsova, Manuel Ausensi, Francisco Araiza, Juan Pons, Justino Diaz, Dennis O’Neill, Cheryl Studer entre d’altres, així com directors d’empreses multinacionals relacionades amb la música com SONY-BMG, Euroarts TDK, i persones de reconegut prestigi dins el món de l’òpera com Ioan Holender, Carlos Caballé, Jose Antonio Campos, crítics musicals com Roger Alier i Fernando Sans Rivière, així com agents de renom internacional.

►El jurat d’aquesta 16a edició ha estat presidit per Fernando Sans Rivière (director de la revista Ópera Actual) i n’han format part Víctor Garcia de Gomar (director artístic del Liceu), Jaume Aragall (tenor), Carmen Bustamente (mestra de cant), Carlos Caballé i Roger Alier (crític musical).