►Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i amb motiu de l’Any Guimerà, aquest pròxim any 2024 Apunta Teatre, El Maldà, i La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) presentaran l’espectacle “He mort el Pop”, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

He mort el pop recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una deconstrucció de cadascun dels textos amb un tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

►L’espectacle — interpretat per Antonio del ValleBernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona.

►Cada any, la Federació d’Ateneus, a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), coprodueix un espectacle pensat, expressament, per representar-se en els 39 ateneus que formen part de la xarxa de teatres més gran de CatalunyaHe mort el llop és el vuitè espectacle coproduït per la FAC, després d’èxits com L’auca del senyor Esteve (Quatre per Teatre, 2017), Puig i Cadafalch, un croquis (Teatre obligatori, 2018), Octubre, cançons per la llibertat (A Grup Vocal, 2019), Una altra estrena (Sus4, 2020), 36 preguntes que faran que t’enamoris (Els McGregor Teatre, 2021), Quasi Òpera (Cia. Il·luminati, 2022) i Un concert a la Casa Blanca (La Drecera, 2023).

Foto: Sergi Panizo.

►Una obra creada per Lluís-Anton Baulenas i coproduïda amb Apunta Teatre i El Maldà.

►Després del 4 de febrer al Teatre de Sarrià, l’espectacle anirà pels ateneus d’arreu del país, es podrà veure també a la Sala Versus Glòries a la temporada 2024/25.