►Els dimarts a partir del 10 d’octubre de 2023.

►Una obra de Jumon Erra i Daniela Feixas, amb la composició musical de Miquel Tejada que ens explica la història de dues persones amb rutines i idees molt diferents que ens farà pensar en com l’amor és capaç d’unir dues vides tan incompatibles.

►Un amor particular està i protagonitzada per Mara Jiménez i Xavier Navarro i pels músics Andrea Mir/Ariana Abecasis i Albert Solà/Roger Mir.

►Sinopsi
►Barcelona 2023.
►L’Ada i el Xavier són com l’oli i l’aigua, no es barregen. Viuen a la mateixa ciutat però en realitats absolutament diferents i oposades. Gràcies al destí o a la casualitat, les seves vides es creuen i, malgrat les seves diferències irreconciliables d’entendre la vida, sorgeix una mena d’amor. Un amor particular.

►L’Ada i el Xavier estan passant per un moment vital difícil. L’Ada, actriu feminista anticapitalista i mil·lenial, està tocant fons: deu tres mesos de lloguer, no té feina i li acaben de robar la bici. Desesperada per la seva situació econòmica, posa un anunci als centres cívics de la zona alta de Barcelona oferint-se per donar classes de teatre “als nens pijos”. El Xavier, un empresari de Sant Gervasi, gris i absolutament predictible, veu un d’aquests anuncis. Ell encara no ha digerit que la seva dona el vol abandonar per avorrit i li diu que amb un home que no la faci riure no hi vol viure. La relació amb la seva dona ha estat complicada des de fa anys, però ell sempre lluita per salvar-la. La seva família ho és tot. Ell està disposat a fer el que sigui per salvar el seu matrimoni, fins i tot a posar-se un xandall i baixar fins al Raval dues tardes a la setmana per fer classes per aprendre a fer riure.

►L’Ada, tot i que no creu que ell tingui cap possibilitat, el troba gris, tediós, tou, quadriculat, zero excitant i insuportablement conservador, accepta el repte perquè necessita els diners. Malgrat la bona voluntat de tots dos, aviat comencen a sorgir els problemes entre ells i a cada sessió de treball es lliurarà una batalla entre els dos mons: l’amor romàntic contra el poliamor, l’empresari contra l’antisistema, Sant Gervasi contra el Raval. Però la fricció desperta passió i, malgrat les seves diferències irreconciliables, l’Ada i el Xavier es deixen endur pel desig.

►La direcció és de Jumon Erra, la direcció musical d’Albert Solà i Andrea Mir.

►Amb l’escenografia i el vestuari de la Joana Martí, la il·luminació de la Paula Costas el disseny de so d’en Jordi Ballbé, el moviment escènic de la Gara Roda que també n’és ajudanta de direcció.

►La direcció de producció de la Maite Pijuan, la producció executiva de l’Àlvar Rovira, la direcció tècnica d’en Moi Cuenca, la coordinació tècnica d’en David Ruiz, la regidoria i sastreria de l’Ana López i amb la construcció de l’escenografia de Carles Piera.

►Jordi Ballbé com a cap tècnic del teatre, amb els tècnics Aleix Arbonès i Víctor Bartolomé, el màrqueting i comunicació de Focus, el reportatge fotogràfic de David Ruano i el disseny gràfic de Santi&Kco

►Amb el suport de: Generalitat de Catalunya- ICEC Institut Català de les Empreses Culturals
►És una producció de Grec 2023 Festival de Barcelona i Focus.
►Jumon Erra, coautor i director de l’espectacle, ha desvelat els orígens i mecanismes que han culminat amb aquesta peça.
►”Vivim temps difícils. Temps foscos. I crec que nosaltres, com a artistes, hem de contribuir amb allò que sabem fer: cantar, ballar… aportar un polsim de màgia a un món que ho necessita.”
►Un amor particular parla de les relacions amb les persones, de les diferències que ens defineixen i de com gestionem aquestes connexions personals.

►”Aquesta és la gran pregunta en aquest joc – diu Erra – saber si, precisament, l’amor ho pot tot.”

►Parlant del dispositiu escènic, el director ha explicat que van decidir incorporar els músics com a personatges físics i no només com a músics sobre l’escenari. “En Miquel va notar de seguida que els músics aportaven una energia escènica molt particular a l’obra, una dinàmica que excedia la de l’acompanyament instrumental. Vam tenir la idea d’incorporar-los a la narració com els veïns del personatge de l’Ada. Tot plegat, destil·la una atmosfera de sitcom.”

►Pel que fa a la idea original de la dramatúrgia, Erra ha compartit que està basat en una història real. “Tenia un alumne que un dia em va explicar els seus problemes sentimentals. La seva parella li va posar un ultimàtum perquè fos capaç de fer-la riure o, si no, trencaria la relació. Aquest és el perill d’explicar-li la teva vida a un dramaturg. Ara no sé si convidar-lo a venir”- ha explicat entre riures.

►Un viatge enriquidor
►Els artistes han coincidit que l’obra planteja un viatge vital transformador i molt bonic pels personatges, més enllà de les dues Barcelones a les quals representen en un inici. L’Ada, interpretada per Mara Jiménez, és una noia del Raval, actriu, rebel i amb un caràcter i uns valors molt forts, a qui el personatge d’en Xavier descol·loca bastant. En Xavier, interpretat per en Xavi Navarro, és un noi tranquil de la part alta, una mica ensopit, moderat i discret, que té la sensació que viu a destemps i que veurà com la seva vida es capgira pel remolí que representa l’Ada.

►Tant en Xavier com l’Ada faran un trajecte intens on aquestes dues Barcelones es trobaran durant una hora i quaranta i on es viuran moments engrescadors i, alhora, molt emotius.

►Un amor particular es va representar al Teatre Condal de Barcelona a finals de juliol de 2023.