►L’espectacle es representarà fins dilluns 22 de novembre de 2021.

►El Teatre Condal prorroga les funcions de l’espectacle Una llum tímida i es podrà veure fins al 22 de novembre. Es tracta d’una producció de La Cicatriz amb direcció escènica de Marilia Samper i direcció musical d’Andrea Puig i Marta Pons.

►La peça compta amb Àfrica Alonso com a dramaturga -qui també n’és intèrpret juntament amb Júlia Jové i compositora musical juntament amb Andrea Puig-.

►Sobre l’espectacle.
►La peça explica la història d’amor entre la Isabel i la Carmen en el context del franquisme a Espanya. La peça és la primera producció de La Cicatriz i òpera prima d’Àfrica Alonso i Andrea Puig. Només s’utilitzen les dues mirades, la de les protagonistes i la de les autores, per parlar d’un context, i per mostrar les dificultats, encara vigents, que comporta ser diferent i estimar diferent dins la nostra societat. És una bombolla d’intimitat que acull a dins les dues actrius i també al públic, amb una proximitat i complicitat màximes. La música original és una peça clau que, lluny de la pretensió d’acostar l’obra a un estil musical, en vol proposar un de diferent i propi, fent servir tan sols una guitarra i un violoncel per transmetre necessitats, dubtes i adéus de les personatges. El Col·lectiu La Cicatriz porta aquesta història, inspirada en fets reals, als escenaris, de la mà de la direcció de Marilia Samper i amb un format únic. La combinació de text i música en una obra que pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com el que són: la memòria històrica del nostre país.

►Sinopsi
►Isabel és una jove professora d’història d’una escola de Barcelona durant els anys del franquisme a Espanya i està profundament enamorada de Carmen, la professora de literatura. Sense voler, però sense poder evitar-ho, neix una història d’amor entre elles dues que semblarà haver-se d’acabar quan la família de Carmen, de pensament fortament conservador, l’obliga a internar-se a un hospital de malalts psíquics per curar-se d’aquest amor que no pot ser i que no està ben vist. Temps després, Carmen retorna a casa amb Isabel, deixant família, hospital i feina enrere, havent d’enfrontar-se ara a les seqüeles que els electro-shocks que ha estat rebent a l’hospital li estan causant. Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins a les últimes conseqüències.