►El diumenge 1 de desembre el Gran Teatre del Liceu obrirà de nou les seves portes després de l’èxit de l’any passat.

►Una nova oportunitat per a conèixer els seus espais públics i privats a través d’una ruta gratuïta i oberta a tota la ciutadania. Espais com el fossat d’orquestra, l’escenari, els camerinos o la famosa planta llesca des d’on els artistes accedeixen sovint a l’escenari, cobraran vida gràcies a la visita teatralitzada que el director i dramaturg David Pintó ha ideat per celebrar plegats el 20è aniversari de la reobertura del Liceu.

►La jornada, que compta amb la col•laboració de FIATC, pretén donar a conèixer d’una forma amable i festiva els espais públics i privats de l’històric teatre, que compta amb més de 36.000 metres quadrats. Per aquest motiu, durant gairebé tot el diumenge, de 10 a 19h, els visitants podran accedir a l’emblemàtic edifici de la Rambla amb més de 170 anys d’història on cada dia treballen més de 300 persones. Els que ja han vingut alguna vegada podran descobrir llocs on normalment el públic no té accés i els que encara no han tingut l’oportunitat d’entrar-hi podran sentir la màgia d’aquest històric teatre d’òpera, que obrirà les seves portes de bat a bat perquè tothom pugui tafanejar tota la vida que el fa bategar.

►David Pintó ha creat un recorregut que permetrà als visitants descobrir tots “els personatges multicolors i éssers fantàstics que encara ressonen dins el Liceu després d’aquests 20 anys i de centenars de produccions operístiques (Rigoletto, Aida, Carmen, Don Giovanni, Salomé…). No hi ha cap teatre que no tingui el seu propi fantasma i el Liceu no és menys, acull l’espectre dels personatges que l’han fet vibrar i posar el públic dempeus”.

►Amb la voluntat de crear una jornada festiva i familiar, els assistents podran reservar fins a 6 invitacions per persona accedint al web liceubarcelona.cat/portesobertes

►Durant el procés de reserva es podrà triar entre nombroses franges horàries entre les 10 i les 19h, per facilitar un accés ordenat i evitar cues. Amb aquesta intenció també es canviarà l’accés, que enguany serà per la porta principal del Teatre. És important dur calçat tancat i còmode el dia de la jornada, que també comptarà amb un recorregut alternatiu per a persones amb dificultats de mobilitat.

►L’il•lustrador català Juanma García Escobar ha estat l’encarregat de dissenyar la imatge gràfica de la Jornada de Portes Obertes.