►Del 6 al 28 d’abril de 2024.

►Amb el llibret i la direcció de Gerard Nicasi, la música de Marc Miramunt, la direcció musical d’Olga Fañanás, la coreografia de Cristina Dotras, el vestuari i l’escenografia de Leo Quintana, el disseny de so i llum de Juan Azor i eldisseny gràfic d’Eduard Fortuny.

►Amb: Carles Jimenez, Marc Miramunt, Mariona Campos, Mireia Lorente-Pició, Olga Fañanás i Pol Romans.

►L’espectacle de la Cia. La Trepa nasqué entre el setembre del 2017 i el febrer del 2018. Buscaven temàtiques que poguessin enganxar al públic jove, van acabar a les pàgines d’autors com Aldous Huxley, Orwell, Franz Kafka o Hemingway entre d’altres. Tot allò que ells ja havien escrit fa temps, seguien temes de rabiosa actualitat.

►Conceptes com la lluita pels drets socials, l’abús de poder, la cultura de la desinformació, la precarietat, la desigualtat … Però també l’esperança, la reivindicació d’un futur millor i de la democràcia, el veritable poder del poble.

►I així nasqué La Rebel·lió, inspirada en l’estructura base de l’obra original de George Orwell ANIMAL FARM però reversionant els personatges, les situacions i deixant el missatge nu en la seva essència i ubicant-lo en un nou imaginari.

►Un nou escenari i uns personatges diferents però fàcilment reconeixibles. Uns personatges amb somnis, anhels, desitjos i pors … I amb una història. Una història que toqués els sentiments dels espectadors més joves, que els commogués, els fes preguntar, enfadar-se, emocionar, despertar, vibrar … Adonar-se de totes les seves capacitats.

LA REBEL·LIÓ és, doncs, una obra que pretén remoure la consciència social i fer que t’aixequis de la cadira. De la cadira del teatre i de la cadira del conformisme.

SINOPSI:

►La Rebel·lió parla de l’inconformisme d’un col·lectiu que troba injustes les normes instaurades fins aleshores: se senten infravalorats i volen canviar el món. Per aconseguir-ho només veuen una sortida: rebel·lar-se contra aquell que consideren l’opressor sota el lema “TOTS SOM IGUALS”.

►De seguida, l’Eskiler, aquell que és considerat com el més llest per la resta s’apuntala com a líder del grup i tothom el segueix amb fe cega. De mica en mica, però, el lema en el qual creuen i pel que han lluitat, es veurà arrodonit amb un nou final: TOTS SOM IGUALS… PERÒ ALGUNS MÉS QUE D’ALTRES.

Arriba el moment de decidir: Ets dels que vol canviar el món o dels que deixa que el món el canviï.