► L’espectacle es podrà veure fins al 31 de gener i compta al repartiment amb Elena Gadel, Mercè Martinez, Jordi Vidal, Robert González, Dàmaris Aragón, Marc Pociello, Jana Galindo i Roser Dresaire amb la col·laboració de Bàrtok Meyer-Delgado.

David Selvas dirigeix i signa la dramatúrgia juntament amb Marc Artigau; Paula Jornet i Arnau Vallvé son els autors de la composició del llibret,  Andreu Gallén n’és el director musical i Pere Faura el coreògraf.

► L’actualització dels personatges i una barreja de gèneres musicals actuals (del trap al melòdic passant pel hip hop) acostaran el Màgic d’Oz al públic d’avui.

El Màgic d’Oz és una coproducció de La Brutal i el Grec 2020 amb la col·laboració del Teatre Artesà – Ajuntament de El Prat de Llobregat i compta amb el suport de l’ICEC i l’INAEM.

► La Brutal, malgrat la pandèmia, malgrat tenir els teatres tancats durant mesos i malgrat la crisi…, pot estrenar una nova producció pel suport incondicional del festival Barcelona Grec 2020 i del Teatre Artesà d’El Prat de Llobregat (a més d’ajudes de l’ICEC i l’INAEM). I ho pot fer també gràcies al compromís ferm de tot l’equip de luxe que ha col·laborat en aquesta versió contemporània del “Màgic d’OZ” que pretén dur resiliència i alegria  als espectadors amb un musical per a tothom on els valors de l’amistat, la família, el coratge, la tendresa o l’empatia en son els protagonistes.

► “L’important no són les coses que ens passen, sinó el que fem amb les coses que ens passen”

► Amb el “Màgic d’Oz” la Brutal acosta i explica a l’espectador d’avui el famós conte de L. Frank Baum, una peça mestra de la literatura de tots els temps. Un viatge que, com tots els grans viatges, és sobre tot un símbol de transformació i d’aprenentatge personal.

► La iconografia generada pel Mag d’Oz, és una de les seves grans fites: El camí de rajoles grogues, les sabates vermelles o platejades (depenent de si s’és fidel al llibre o a la pel·lícula), el tornado, la ciutat Maragda, etc… Aquesta capacitat de crear referents, generació rere generació, és deguda segurament a què el propòsit que va moure Baum a escriure el Mag d’Oz vas ser: “construir un conte de fades modernitzat, un lloc per la sorpresa i la alegria i no per les penes i els malsons”.

► La Brutal ha concebut el “Mag d’Oz” amb uns ulls contemporanis: Així la seva Dorothy començarà l’espectacle molt enfadada amb el món: el seu gos Totó s’ acaba de perdre, no té gaire bona relació amb la seva tieta – amb qui viu després de la mort dels seus pares- se sent insegura, no li agrada el que sent ni el que pensa, d’ella mateixa ni dels altres… però tot canviarà quan un huracà – real o imaginari? – se l’emporta a un nou món on es trobarà amb un seguit de personatges que li faran veure que tot allò que busca, que en el fons, és dins seu.

► Seguint amb aquesta aposta d’actualització de la història,  l’Espantaocells serà un personatge compromès amb el medi ambient, amb el clima i amb tot allò que té a veure amb preservar el que tenim. L’Home de Llautó serà en un Robot de gènere neutre. Perquè en el nostre món d’Oz el gènere és fluid. I el Lleó serà una Lleona, una femella que regnava sobre tots els altres animals, fins que va perdre la valentia.

► Aquests tres personatges posaran davant de la Dorothy un mirall, que l’ajudarà a veure el seu poder interior per afrontar qualsevol tipus de situació, o almenys intentar-ho. S’adonarà que ningú ens pot ajudar, excepte nosaltres mateixos.

“El Món de Oz no és un lloc sinó un estat mental.”

El Màgic d’Oz és una de les històries que més ha impactat els infants (també els adults) durant generacions. La seva influència, tant al cinema com a la literatura, és un fet innegable. Sota una idea ben senzilla: un huracà s’endú la Dorothy i aquesta vol arribar a la ciutat Maragda per demanar-li al gran Màgic tornar a casa, es construeix una història universal. Que beu de la tradició dels contes que s’han transmès de generació en generació (amb la gran influència dels germans Grimm) fins a revolucionar la nova manera d’explicar històries. Més enllà de les peripècies, més enllà de la bruixa de l’Oest, de les rajoles grogues, de les sabates de rubí vermelles – elements tots icònics de la nostra cultura-… els tres amics que l’acompanyaran: l’espantaocells, R@b@t, i la lleona exploren la fragilitat humana. La por, el cor i la intel·ligència. Les matèries primeres de qualsevol ésser humà.

El nostre Màgic d’Oz és la història de la Dorothy apropada al públic d’avui. Un homenatge a les històries d’aventures i d’aprenentatge, un gran cant a l’amistat i al poder que tots guardem a dins i que moltes vegades no som capaços de veure.

Marc Artigau i Queralt.