►Del 2 al 5 de setembre té lloc el Festival de Micròmetre a Santa Susanna. Dins la seva programació hi trobem 5 propostes de teatre musical que us les compartim a continuació.

LA INFANTICIDA
►Dijous 2 de setembre a les 21 h a Can Ratés, Carrer Montseny 1 de Santa Susanna, Barcelona 08398.
►Autoria: Caterina Albert (Víctor Català)
►Música original: Clara Peya
►Adaptació: Marc Rosich
►Direcció d’escena: Marc Angelet
►Interpretació i producció: Neus Pàmies Juárez

►Després de la publicació de “La Infanticida” (premi Jocs Florals d’Olor de 1898) i del rebombori en saber que l’autora n’era una dona, el Jurat va demanar a Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per a poder ser llegit en l’entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert va negar-s’hi i no va anar a recollir el premi. Després d’aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. “La Infanticida” no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.

►Infanticida parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Infanticida és un crit en forma de cançó.

►El monòleg dona veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista.

►Una peça que parteix d’un dels texts més emblemàtics de la literatura catalana, transformant-lo des del llenguatge musical electrònic en una peça de teatre contemporani, una òpera electrònica.

 

PER SI NO ENS TORNEM A VEURE

►Divendres 3 de setembre a les 19:30 h a Can Ratés, Carrer Montseny 1 de Santa Susanna, Barcelona 08398.
►Direcció: Alícia Serrat
►Direcció Musical: Marc Sambola
►Intèrprets: Anna Lagares, Edgar Martínez i Marc Sambola
►Producció artística: Daniel Anglès

►Els Reis d’Arden reben una carta dels Reis de Dumaine on els proposen que la seva filla Anne es casi amb el príncep William d’Arden. Però els joves prínceps no tenen cap intenció de casar-se i menys amb algú que gairebé no coneixen. Tots dos, sense saber-ho, tenen la mateixa idea: Fugir amb una identitat falsa i descobrir com és el món més enllà dels seus regnes. Però per més disfresses que portin, i per més que canviïn una vegada i una altra d’identitat, els dos prínceps es troben i s’enamoren irremeiablement.

►Per si no ens tornem a veure, és la història de dues persones que no són el que diuen ser. És una història de disfresses i d’identitats falses on el destí, igual que l’amor, és inevitable. I és sobretot un homenatge a comèdies com Leonci i Lena, El joc de l’amor i de l’atzar o Al vostre gust, on les aparences i els enganys es barregen amb la comèdia i l’amor.

 

EL VOL DE L’HOME OCELL

►Divendres 3 de setembre a les 21 h a Can Ratés, Carrer Montseny 1 de Santa Susanna, Barcelona 08398.
►Dramatúrgia i Direcció: Joan Gallart
►Direcció musical: Ruben Espinosa
►Intèrpret: Marc Andurell

►EL VOL DE L’HOME OCELL explica la història del Comte Arnau a partir del text de Joan Maragall i les cançons de Sangtraït, un grup de hard rock i heavy metal amb reminiscències fantàstiques i medievals, de la Jonquera, molt diferent dels altres grups de la seva generació, format l’any 1982.

►En el cor del Comte Arnau no hi ha amor. El seu càstig és vagar com una ànima en pena fins que algú es compadeixi d’ell i canti una cançó que li desperti l’amor de veritat. Però el termini se li acaba. La Furtadora d’Ànimes és a prop.

►EL VOL DE L’HOME OCELL és, doncs, un musical a l’entorn de la llegenda segurament més coneguda de la tradició literària catalana. I la música de Sangtraït hi va com anell al dit. A través de temes tan emblemàtics com Somnis entre boires, Estones, Presoner del temps, La furtadora d’ànimes o Mirall de silenci es ressegueix la història d’Arnau. 9 cançons diferents per explicar un micromusical de llegenda.

 

BARCELONA 24 HORES

►Dissabte 4 de setembre a les 17 h a Can Ratés, Carrer Montseny 1 de Santa Susanna, Barcelona 08398.
►Direcció: Marc Flynn
►Direcció Musical: Dídac Flores
►Text i música original: Pau Barbarà Mir
►Intèrprets: Jaume Casals, Anna Piqué, Àlex Sanz, Mireia Òrrit

►BARCELONA 24H segueix la vida de 4 joves que es creuaran, s’enfrontaran i s’enamoraran a la ciutat de Barcelona. Una fotògrafa que ho ha deixat amb la seva parella coincideix a l’Apolo amb un noi romàntic obsessionat amb les pelis del Hugh Grant. Una pija de Sarrià decideix independitzar-se i buscar pis per sota de la Diagonal, mentre un noi ambiciós que només pensa en la feina decideix fer una pausa per comprar un Kinder Bueno al paki 24H de sota l’oficina. Cap d’ells pot imaginar-se que, ni que sigui per un instant, tot serà possible en aquesta ciutat.

 

OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS

►Dissabte 4 de setembre a les 23 h a Can Ratés, Carrer Montseny 1 de Santa Susanna, Barcelona 08398.
►Direcció d’escena i dramatúrgia: Marc Rosich
►Direcció musical, arranjaments i composició: Marc Sambola
►Intèrprets: Joan Vázquez i Marc Sambola

►Ocaña, la icona gay de la Barcelona de la transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món, torna un altre cop a la ciutat amb OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS.

►I aquesta vegada torna per quedar-se una setmana al Paral·lel, després d’haver rebut els Premis de la Crítica 2019 al millor musical i al millor intèrpret de musical. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez i de la guitarra de Marc Sambola, la dramatúrgia de Marc Rosich ret homenatge  al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de copla. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant els ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort.