Dagoll Dagom torna a pujar a l’escenari amb el qual serà el seu darrer espectacle, L’alegria que passa. L’espectacle és la culminació de més de dos anys de feina des de la seva concepció fins al moment d’aixecar el teló. Després d’aquest muntatge, la companyia té previst fer una quarta i darrera reposició de Mar i cel el 2024 abans de plegar veles definitivament el 2024, després de gairebé 50 anys de trajectòria.

►L’adaptació d’un clàssic de la literatura catalana: L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol, es podrà veure al Teatre Poliorama de Barcelona.

L’alegria que passa és un espectacle que ha estat concebut des d’un bon inici fusionant diverses disciplines: text, cant, música i dansa. L’equip artístic compta amb Marc Rosich (text i direcció d’escena), Andreu Gallén (música i direcció musical) i Ariadna Peya (direcció coreogràfica). La dramatúrgia la firmen tots tres juntament amb Anna Rosa Cisquella, productora artística de l’espectacle. El disseny d’escenografia i vestuari és d’Albert Pascual i la caracterització de Clàudia de Anta.

►Pel que fa a la companyia, Dagoll Dagom es retroba amb Àngels Gonyalons, que va interpretar el paper de Blanca en la primera producció de Mar i cel el 1988, i també repeteix amb Mariona Castillo, protagonista de Cop de rock. La resta de l’elenc està format per Jordi Coll, Júlia Genís, Eloi Gómez, Pol Guimerà, Basem Nahnouh, Pau Oliver i David Pérez-Bayona.

Foto: David Ruano.

►Els nou actors i actrius de la companyia utilitzen la màgia del teatre per esdevenir paral·lelament el poble gris i la companyia de L’arca del talent. No només això, sinó que els artistes són també els encarregats d’interpretar part de la música en escena, tocant el piano o la guitarra en les diverses cançons del musical.

L’últim espectacle de creació de Dagoll Dagom després de gairebé 50 anys

►Després d’adaptar Àngel Guimerà (Mar i cel), Pere Calders (Antaviana) o Mercè Rodoreda (Aloma), Dagoll Dagom segueix fidel a la seva essència, ara adaptant un text de Santiago Rusiñol.

►A L’alegria que passa, una companyia d’artistes ambulant es troba amb les vicissituds d’un bolo en gira, una situació que Dagoll Dagom coneix molt bé i li va com anell al dit per concloure els seus quasi 50 anys de trajectòria. La poètica de Rusiñol per parlar del món de l’espectacle, mostrant-lo amb totes les seves llums i ombres, permet a Dagoll Dagom adaptar l’autor sense deixar de ser fidel al seu esperit.

Foto: David Ruano.

►L’espectacle no idealitza la bohèmia, sinó tot el contrari, i ens mostra una societat adormida que no reacciona davant la grisor d’una vida material i consumista. L’esperit crític és el que necessita el poble gris i la nostra societat, davant d’una falta d’esma generalitzada. Així doncs, el clàssic de Rusiñol esdevé profundament actual.

►Així, la fusió de disciplines i “art total” al qual aspirava Rusiñol en escriure aquest text és un precedent d’allò que Dagoll Dagom sempre ha aportat a través de tots els seus espectacles musicals: un univers lingüístic que fusiona dansa, música i text, que connecti i emocioni l’espectador.

Sinopsi
►Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva rutina laborable amb l’arribada d’un gran espectacle musical. La companyia ha sigut contractada per l’alcalde del poble i propietari de l’única fàbrica en tota la població.

►Joan (Pau Oliver), el fill de l’alcalde que està a punt de casar-se amb la seva parella Lina (Júlia Genís), està enamorat de la gran estrella Zaira (Mariona Castillo) i vol fugir amb ella lluny del poble gris. Zaira, en canvi, està esgotada de la seva vida nòmada i desitjaria quedar-se a viure al poble i portar una vida amb tranquil·litat. Al seu costat Puck (Jordi Coll), agressiu mànager, la maltracta creient-la de la seva propietat i li exigeix que continuï. L’autoritari i fals demòcrata alcalde obliga el seu fill Joan a desistir dels seus somnis.

Foto: David Ruano.

Mentre la representació de la nit es prepara, els líders dels dos mons, el Clown i l’Alcalde, tots dos interpretats per Àngels Gonyalons, veuen les conseqüències que té que els dos mons es barregin.

►Pots consultar totes les fitxes dels espectacles de Dagoll Dagom aquí:

http://teatremusical.cat/espectacles-graella?_sft_companyia=dagoll-dagom