►Dau al Sec Arts Escèniques estrena la seva cinquena temporada. L’equipament del Poble Sec, que compta amb la direcció artística de Mercè Managuerra, presenta la seva programació fins a desembre on aposta per creacions amb veu pròpia, els nous llenguatges i pel suport als nous talents i joves companyies.

►La nova temporada teatral començarà amb la nova creació de Jordi Font: Ells i jo o aquella sensació que els arbres et miren, un espectacle íntim i commovedor que proposa un viatge al món imaginari, a través dels records d’infantesa del mateix actor. “Parlem de la pèrdua de la innocència del nen, però també de les pèrdues que experimentem durant la vida, de les que són poc importants i també d’aquelles que ens marquen i ens acaben definint la persona que som”, explica la companyia. L’espectacle es podrà veure del 28 de setembre al 2 d’octubre.

►Del 5 al 9 d’octubre es podrà veure Autopsia de un desenfreno la cie. de La Duchesse, un espectacle de teatre de creació que reflexiona sobre els mals de la nostra societat partint de la història de la princesa Enriqueta d’Anglaterra (1644—1670), una princesa tant encantadora com desenfrenada de la cort de Lluis XIV. Un retrat fragmentat de la seva vida, metàfora de l’hedonisme destructiu tan propi de la nostra contemporaneïtat.

►Del 21 al 25 d’octubre, que farà la companyia Cos de Lletra amb l’espectacle guanyador del Premi Dau 2021: Cerca del mar de Ruth Villar, autora i protagonista de la peça. Es tracta d’un monòleg que assenyala la precarietat, el desemparament, l’aïllament i la rigidesa dels rols heretats com algunes de les rèmores que perpetuen la violència extrema en el si de la família.

►Del 4 al 6 de novembre albergarà Murmut, la nova producció de la companyia Farrés Brothers creada per Jordi Palet i Toni Ubach. Una proposta de teatre visual i d’objectes amb música en directe, dirigida per Xavier Bobés, que reflexiona sobre la necessitat de protecció. La creació aborda les pors i com, a través dels objectes i la memòria del que hem viscut, podem fer-hi front.

►La companyia Oblideu-vos de nosaltres suggerirà La suma i la resta, del 9 al 13 de novembre. Es tracta d’un espectacle subtil i profund, que aprofundeix en temes com la identitat, la imitació, la vulgaritat, la modernitat i la seva banalitat, a partir de la història de dues germanes amb vides totalment diferents. Un espectacle escrit, dirigit i interpretat per Evelyn Arévalo, que s’acompanyarà a escena de Belén Bouso.

►Del 16 al 27 de novembre, torna a la cartellera l’èxit A mí no me escribió Tennessee Williams, una obra escrita i dirigida per Marc Rosich i interpretada per l’actor i coreògraf Roberto G Alonso. La peça és un monòleg que combina diferents llenguatges, com la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, la performance o la cançó en directe, per explicar la història d’una artista madura que ha caigut en desgràcia i que sobreviu a sota d’un pont emulant els grans i bescantats personatges femenins de Tennessee Williams. “S’ha d’inventar un món de fantasia per lluitar contra un sistema per sobre de les persones”, explica Alonso: “El que li passa a ella ens pot passar a tots: qualsevol pot deixar de pagar tres quotes del lloguer, quedar-se al carrer i caure en una dinàmica terrible. Tots som vulnerables”.

►Abans de Nadal, del 20 al 22 de desembre, la cia El Perro Azul farà parada a Dau al Sec amb Un día cualquiera de John Kolvenbach, dirigida per Javier Galitó-Cava. Es tracta d’una profunda i entretinguda obra sobre la naturalesa humana. La història parteix de la vida de dos homes, dues vides que s’entrellacen amb punts de vista contraris. “John Kolvenbach escriu de manera enginyosa sense donar-nos les pistes habituals que expliquin el que passa, i no obstant aconsegueix guanyar el nostre interès per descobrir les circumstàncies que poden portar un ésser humà a viure entre els cadàvers de la seva memòria” explica la companyia.