►La primera activitat de la temporada del Gran Teatre del Liceu s’enllaça amb fil conductor de la mateixa (el paradís) amb una lectura completa continuada a Barcelona de la Divina Comèdia: un dels textos universals, atemporals i cabdals de la poesia europea. Coincidint amb els 700 anys del traspàs de Dante Alighieri, el proper 14 de setembre el Teatre obres les portes de la seva Sala Tenor Viñas i convida a tot el públic a llegir un fragment de la Divina Comèdia, amb traducció de Josep Maria de Segarra. Tots aquells interessats en participar de l’activitat, s’han d’apuntar al web del Teatre, seleccionant la franja horària disponible per venir a llegir (des de les 9h del matí fins a finalitzar la lectura).

►En els tercets encadenats inventats pel seu autor es narra el viatge de Dante, l’any 1300, al regne cristià d’ultratomba. El text resultant és un monument de la literatura occidental. Dramàtica i tenebrosa a l’Infern, pictòrica i melangiosa al Purgatori, i lluminosa i musical al Paradís, La Divina Comèdia és un dels textos cabdals de la poesia europea. Una travessia plena d’obstacles, poesia i lliçons de vida.

►L’Hble. Sra. Natàlia Garriga, Consellera de Cultura, serà l’encarregada d’obrir aquesta marató literària tan especial, amb la posterior intervenció del President de la Fundació del Liceu, Salvador Alemany. El mestre Antoni Ros-Marbà, els compositors Joan Magrané i Raquel García-Tomás, l’artista Eulàlia Valldosera, el fotògraf Jordi Bernadó són alguns dels altres noms que també participaran de l’acte. L’activitat es podrà seguir per streaming a través d’aquest enllaç

►Liceu de les Arts

►El projecte artístic de Víctor Garcia de Gomar, iniciat amb la seva arribada al Teatre el 2019, aposta per fer del Liceu un centre de les arts on el subjecte principal sigui l’òpera, però en el qual també conflueixin altres disciplines com les arts visuals, l’antropologia, la literatura, la filosofia, la ciència o la tecnologia, entre d’altres. En una societat líquida i plena de factors canviants, el Teatre vol ser una fàbrica de preguntes on l’interrogant sigui el símbol permanent. L’òpera vista com un manual per a la vida, i el Liceu, una acadèmia d’emocions i passions humanes.