►El concert s’ha interpretat dins d’una de les UCIs de l’Hospital que va acollir pacients amb la COVID-19.

►Un quartet de corda de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu ha ofert aquest divendres un concert des d’una de les UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona que ha acollit pacients amb la COVID-19 durant els mesos més intensos. Aquest concert, que s’ha retransmès a través del Canal de Youtube de l’Hospital Clínic, ha volgut ser un homenatge a tots els professionals de l’Hospital durant l’etapa de la COVID-19.

►Durant el concert, que ha durat prop de 15 minuts, s’han ofert peces del quartet de corda en La menor de Fritz Kreisler i s’han interpretat els moviments: Fantasía, Scherzo i Finale. El quartet de corda de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu estava formada per: Eva Pyrek (violí I), Kalina Macuta (violí II), Frank Tollini (viola) i Cristoforo Pestalozzi (violoncel).

►Abans de la interpretació, el director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, el Dr. Josep Maria Campistol i el director general del Gran Teatre del Liceu Valentí Oviedo han adreçat unes paraules d’agraïment.

►Per una banda, el Dr. Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona “és un honor i un privilegi pel Clínic poder comptar amb aquest concert. Gràcies a tots els professionals que heu fet front a la COVID-19. Ho hem passat malament, però ho hem fet bé”. “La música ens ha d’ajudar a tornar a la normalitat”, ha conclòs.

►Per l’altra banda, Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu, ha volgut “agrair enormement tota la feina que han realitzat i estan realitzant els professionals sanitaris. A l’hospital saneu els cossos i amb la música sanem la ment. Per això, des del Liceu contribuirem en allò que faci falta a través de la música, un element fonamental per continuar amb l’esperança”.

►Sobre l’Hospital Clínic de Barcelona

►L’Hospital Clínic de Barcelona és un hospital públic universitari amb una història centenària. Amb una plantilla de 4.500 professionals, és un dels principals centres d’assistència mèdica d’Espanya i el primer en producció científica. Ofereix una assistència de qualitat, una investigació biomèdica del màxim nivell competitiu i una gran dedicació docent per formar professionals. Tot plegat s’emmarca en l’excel·lència d’una gestió equilibrada, amb l’objectiu d’oferir a la societat una medicina humanitzada d’avantguarda.

►Sobre el Gran Teatre del Liceu

►El Gran Teatre del Liceu, creat el 1847 a la Rambla de Barcelona, és un teatre d’òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic. Un del símbols de la ciutat. En els seus gairebé 175 anys d’història s’ha convertit en un referent de la lírica nacional i internacional, per on han passat solistes i equips creatius de referència. Es troba entre els 15 teatres més importants del món.