►El Maldà presenta la nova temporada capitanejada un any més pels Pirates Teatre.
19 propostes escèniques i entre elles moltes de musicals.

♪CONTE DE TOTS SANTS
A partir del 10 de novembre

Una revisió contemporània del conte de Dickens
De Jofre Bellés. Dos esperits novells i maldestres intenten redimir l’ànima d’un home condemnat per l’avarícia i el despotisme. Però sembla que no és tan fàcil com explicava Dickens. El manual no explica com lidiar amb telèfons mòbils, ateus o la veïna pesada del 1r 2a. I a més a més, no havien de ser tres esperits?
Conte de tots Sants, Una redempció musical, és una revisió del Conte de Nadal de Dickens, decorada amb cançons de musicals contemporanis que ens mostrarà que el món no ha canviat tant des del Londres del 1800.

♪BARBES DE BALENA
A partir del 8 de març
“La prenda que más daño causa a la organización femenina es el corsé” Dra. Dolors Aleu, 1883
Dir. Mònica Bofill. L’any 1883 la Dra. Dolors Aleu i Riera, la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat espanyol que va exercir com a doctora, publica la tesi doctoral De la necesidad de encaminar por nueva senda la educación higiénico-moral de la mujer. Defensa aferrissadament la necessitat de l’educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d’una societat més avançada. Justifica que cal desterrar la cotilla de la indumentària femenina pels seus efectes nocius per la salut i perquè impedeix una mobilitat normal. La cotilla utilitzada com a presó.
133 anys més tard, si bé potser ja no s’estila aquell particular artefacte destinat a perfilar (i a deformar) la cintura femenina, la dona continua estant subjecte a cotilles reals i imaginàries que fa segles que porta. Avui, en ple segle XXI, la paraula, la música i el moviment s’entrellacen a l’escenari per explicar la fascinant història de la Dra. Aleu i la de tantes dones que han recorregut el mateix camí en aquesta direcció: de l’interior a l’exterior, d’allò íntim a allò més extern, de l’espai privat al públic, de la família a la societat.
Començarem des de l’interior de la cotilla, les barbes de balena, i arribarem qui sap on

♪PER SI NO ENS TORNEM A VEURE
A partir del 17 de maig
Un musical d’Alícia Serrat i Marc Sambola
D’ Alícia Serrat i Marc Sambola. Per si no ens tornem a veure és la història de dues persones que no són el que diuen ser. És una història de disfresses i d’identitats falses on el destí, igual que l’amor, és inevitable.
I és sobretot un homenatge a comèdies com Leonci i Lena; El joc de l’amor i de l’atzar o Al vostre gust, on les aparences i els enganys es barregen amb la comèdia i l’amor.

★I els dilluns… serà el dia del Cabaret

♪CLOSE TO LIZA
A partir del 23 de gener
Un musical sobre la vida de Liza Minnelli
Amb Virgínia Martínez, Xavi Casan i Dani Campos. A través de les cançons que l’emblemàtica Liza Minnelli ens ha regalat, fem un recorregut pels moments més emocionants de la seva trajectòria, despullant la seva essència amb una instrumentació minimalista i descobrint anècdotes de la seva vida personal que l’han fet ser l’artista genuïna que tots coneixem.

♪¿QUÉ FUE DE ANDRÉS VILLARROSA?
El fugaç èxit d’Andrés Villarrosa torna per fer-se inoblidable
D’Oriol Genís i Marc Rosich. Si es fa una cerca a internet del nom d’Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la fugaç i rutilant carrera del cantant de varietés. Bé, de fet, no se’n troba cap. Enlloc es recorda el seu lema, “el cantante melódico del trémolo metódico”. Enlloc es troba documentat el seu pas pels envelats més tronats del país. Ni tampoc ha quedat registrada la fita que va ser el zenit de la seva carrera: els quinze gloriosos dies en què es va mimetitzar amb la pintoresca fauna de la Bodega Bohemia.
Així de fugaç va ser l’estrella. Però això no treu que, per als pocs que la van veure passar, la seva estela fos rutilant. Alguns diran que la seva figura va passar sense pena ni glòria perquè la Barcelona d’aparador dels 90 no era el millor escenari per a la nostàlgia. D’altres pensaran que ni en les circumstàncies més favorables el seu art hauria pogut triomfar. Però, sigui com sigui, Andrés Villarrosa encara viu entre nosaltres i es resisteix a l’oblit.

♪MISSIS BROWNIE
A partir de l’1 de maig
Cia. Teatre Nu. Missis Brownie ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, Missis Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.
A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat Missis Brownie mirarà amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.