►Del 3 al 28 de maig de 2023.

►Ens situem a la Barceloneta de l’any 1973. Un dia qualsevol, en Ramonet, un venedor de calçadors a domicili, truca a la porta del De La, un quinqui amb qui sovint coincideix en una timba de pòquer il·legal. De La explica a en Ramonet un projecte pel qual necessita un col·laborador. Hi ha molts diners en joc. En realitat, més que un projecte es tracta d’una apropiació: arribar abans de les màfies “oficials” organitzades pels estaments de poder (guàrdia civil, monges i capellans inclosos) i robar el bebè acabat de néixer de La Bella Rosita, una artista del Paral·lel sense massa èxit. En Ramonet, convencent-se que, en realitat, el que faran és donar una millor vida a una criatura condemnada a la misèria i l’exclusió social, accedeix a participar en el robatori. L’objectiu final és vendre’l als Brufau, una família de la zona alta de la ciutat, però no tot surt com havien planejat. Els estereotips de gènere s’esmicolen davant de la mirada paternalista d’en Ramonet que es troba atrapat en la seva ignorància.

►L’interpreten: Carles Cruces, Joan Martínez Vidal i Neus Soler

►Amb la Dramatúrgia de l’Albert Pijuan, la direcció de la Daniela de Vecchi i en Toni Figuera, la direcció musical i els arranjaments de la Neus Soler, l’edició musical de l’Albert Mora,  l’escenografia i el vestuari de la Lola Belles, la il·luminació d’en Daniel Gener, l’espai sonor d’en Toni Figuera les coreografies de l’Alicia Perez-Cabrero, l’estilisme d’en Dario Larriaga (Olafur Estilistas), el disseny rètol lluminós d’en Diogo Teixeira (Arteidea), l’assistència en la direcció d’en Jordi Casado i la producció executiva de la Daniela De Vecchi.

►És una producció: LAminimAL i Sala Versus Glòries amb la col·laboració de l’Atrium Viladecans i Viu el Teatre.

►Interpreten:
“Mírame” (de la revista Yola de Juan Quintero Muñoz i José María Irueste Germán).
“El Negro Zumbón” (1951 amb lletra de F. Giordano i música de A. Trovaioli).
“Los hermanos pinzones” (autor desconegut).
“El Culo” (Versió Merche Mar, autor desconegut).

►En celebració dels deu anys de la seva fundació, LAminimAL Teatre presenta “El Regne de les Anguiles”. Un text inèdit d’Albert Pijuan, dramaturg i novel·lista guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami.

►L’obra tracta un dels temes tabú de la nostra història recent: els nens i nenes robats del franquisme. Pijuan converteix un dels fets més foscos del nostre passat en una comèdia punyent de rabiosa actualitat. El que va començar amb una operació ideològica amb per eliminar el “gen rojo”, va derivar posteriorment en la venda de bebès nascuts de mares sense recursos; en l’explotació de les dones en nom de la caritat i més recentment en la seva versió capitalista, en els ventres de lloguer.

►També parla de les ambicions de poder de cadascun dels personatges, la cobdícia de tres desgraciats que els porta a crear les seves pròpies lleis al marge de la legalitat; un sistema dins del sistema, la lluita per assolir un major estatus social en una democràcia que s’està creant d’esquena als marginats en un règim on “qualsevol pot ser rei”.

►El muntatge ens proposa un joc d’enganys, estafes i tramposos, un viatge en el temps, fugint del relat documental i endinsant-se en el terreny de la comèdia i del melodrama subversiu inspirat en els universos que van des de Billy Wilder a Michael Haneke, David Lynch o Lars von Trier.