►El teatre Eòlia de Barcelona continua les missions al sofà  amb dues obres firmades per Pablo Ley i Josep Galindo: “Digue’m la veritat” estrenada al Grec 2015 i “Alícia ja no viu aquí” estrenada durat el Festival Temporada Alta 2009.

► “DIGUE’M LA VERITAT”, el primer espectacle de la Companyia Eòlia s’emetrà del 8 al 10 d’abril.
► “Digue’m La Veritat” va ser l’obra que va donar el tret de partida a la Companyia Eòlia. La firmem Josep Galindo, a la direcció i Pablo Ley, a la dramatúrgia. L’obra es va estrenar al Museu Arqueològic de Catalunya dins el marc del Grec 2015. Més tard es programà al Teatre Eòlia.

►La Cristina, una especialista en alimentació antiga, convida un grup d’amics, a qui fa anys que no veu, a una vetllada exclusiva amb la qual s’inaugura un cicle de sopars amb els plats principals basats en ingredients prehistòrics. Contents de retrobar-se, recordaran el seu passat comú sense imaginar el que està a punt de succeir. Perquè… qui són en realitat aquests convidats? Per què han coincidit en aquesta vetllada una arqueòloga, una traductora d’àrab, un enginyer convertit en missioner, una cooperant d’una ONG, una corresponsal, un fotògraf de guerra i un aviador militar?

►Vídeo gravat al Museu d’Arqueologia de Barcelona en el marc del Grec el juny del 2015

►La segona proposta: “Alícia no viu aquí”.

►Una petita joia de Projecte Galilei sobre la quotidianitat de la dona durant el franquisme.
►Una petita joia situada entre el cabaret literari i el teatre documental: “Alícia ja no viu aquí”.

►La peça es va estrenar a la Sala Planeta el 2009 durant el Festival Temporada Alta d’aquell any i més tard va fer dues temporades al Teatre Tantarantana de Barcelona. Signada pel Josep Galindo a la direcció, Pablo Ley a la dramatúrgia) i Javier Gamazo a la direcció musical, fou un tvestit a mida per a set joves actrius de l’últim curs de l’escola Eòlia. Unes joves Mar Monegal (direcció i dramatúrgia de “Ramon” i “Oxigen”), Helena Bagué (cantant i actriu de “El Pot Petit”), Marina Fita (actriu de “El Pes del Plom” i membre de “La Virgueria”), Sílvia Montells i Alba  Pérez (cantants) i Sílvia Martín ens mostraran quatre dècades de submissió femenina.

►”Alícia ja no viu aquí” representa un retrat tragicòmic i impressionista de la quotidianitat de la dona durant el temps de domini franquista. Un viatge particular que ens porta des del 1939, el moment de la derrota de la República, i que acaba el 1981, any en el qual, ja en democràcia, es produeix l’intent de cop d’estat involucionista del 23-F amb aquell “¡Se sienten, coño!”.

►Quatre dècades de submissió de la dona per part dels poders fàctics: l’home, la família, l’església, la policia, l’estat, la premsa i la publicitat entre altres ítems.

►HORARIS
►De dimecres 15 a divendres 17 d’abril de 17h a 22h (el visionat s’obrirà a les 17h i es tancarà a les 23:30h cada dia).