►La 44a edició del festival aprofundeix el seu compromís amb la ciutat rebaixant el preu de les entrades a 15 euros, facilitant la retransmissió d’alguns dels seus espectacles i obrint la programació a propostes en línia.

48 espectacles Grec Festival
24 espectacles De Grec a Grec
36 propostes a Grec en Obert

Grec Festival + de Grec a Grec
25 teatre, 20 música , 11 dansa, 9 escena híbrida, 6 circ, 1 cicle de cinema
48 coproduccions
53 espectacles locals, d’aquests 15 re-programats
13 Espais/Sales implicats en espectacles Grec Festival
19 Espais/Sales implicats en espectacles de Grec a Grec
Grec en Obert 36 propostes
11 Connexions Llatinoamericanes
9 Fila Zero
5 Grec a Peu
7 Grec Converses
4 Grec Professional

►Grec Festival
►El Grec Festival programarà, des del 30 de juny i durant tot el mes de juliol, 48 propostes a 13 espais de la ciutat. El gruix de l’oferta es concentrarà a teatres i museus de tota la ciutat i de la muntanya de Montjuïc en particular.
►A més del Teatre Grec, s’integren en la programació del Grec Festival la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, les sales Maria Aurèlia Capmany i Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Marítim, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, el Born Centre de Cultura i Memòria, La Pedrera, el Palau de la Música Catalana, La Caldera, la Sala Jamboree i la Filmoteca de Catalunya.

►Un Grec que fa bandera de la creativitat local.
►El Grec Festival de Barcelona 2020 és un dels pocs grans festivals europeus que mantindrà la seva cita presencial amb el públic en les seves dates habituals, el mes de juliol. Ho farà complint amb totes les normes de seguretat que marquin les autoritats sanitàries en cada moment i oferint només un terç de l’aforament de les localitats de cada un dels seus espais.
►Aquesta fita s’ha aconseguit gràcies a l’extraordinari compromís de molts artistes per arribar a la seva cita amb el públic barcelonès.

►El festival aprofundeix la seva voluntat d’arribar a tots els ciutadans de Barcelona, raó per la qual s’ha dibuixat un programa més eclèctic, s’ha establert una política de preus reduïts i s’ha tancat un acord global amb betevé com a mitjà de comunicació oficial del Grec. També s’han establert compromisos puntuals amb altres mitjans de comunicació públics, per tal de retransmetre alguns dels espectacles, a la vegada que per crear continguts específics per a aquests canals, i difondre una extensa programació en línia dins del Grec en Obert.
►D’igual manera, el Grec Festival de Barcelona fa del talent i la creativitat local la seva bandera: manté tots els compromisos de producció i coproducció que havia contret amb les companyies locals i tots els espectacles aparaulats seran exhibits durant el mes de juliol (Grec Festival) o durant la temporada 2020-2021, dins de la programació De Grec a Grec.
►Malgrat això, el Grec continua sent finestra oberta al món: alguns dels espectacles internacionals previstos per enguany s’han reprogramat durant la segona quinzena de juliol (els de les companyies procedents de l’espai Schengen), mentre que la major part de les propostes procedents d’Amèrica Llatina (que és el destí temàtic previst per a aquest estiu) s’han integrat en la nova proposta digital del festival, el Grec en Obert, que permetrà conèixer el treball i els creadors i creadores d’aquesta zona a través de propostes en línia.
►Aquest Grec vol atalaiar més enllà del nostre present incert en una mirada polièdrica que està feta de quatre elements que queden reflectits tant en la seva imatge gràfica com en el seu esperit: la màgia, entesa com la capacitat transformadora de l’art i la cultura; la natura, que ens empeny a viatjar sense moure’ns de lloc; la revolta, que ens porta a renovar-nos i reinventar-nos; i la festa, que ens ajuda a gaudir de les nits d’estiu.

►Un Grec de nous formats que s’allarga fins al 2021
►El Grec 2020 s’ha replantejat enguany en tres grans blocs que acullen programació en formats i moments molt diferents. El Grec Festival tindrà lloc durant el mes de juliol i concentrarà el gruix de la seva activitat als teatres de Montjuïc. El Grec en Obert començarà al juliol però es perllonga en el temps, i serà un recull d’activitats pensades per ser representades en format digital. I per últim, De Grec a Grec, que s’iniciarà el mes de setembre i mantindrà viu l’esperit del Grec a diferents teatres i festivals, amb propostes que han estat ajornades i es reprogramaran durant la temporada 2020-2021.

►El 30 de juny, el Teatre Grec apujarà el teló amb la producció A tocar!, una proposta de nova creació que signa Baró d’evel. Amb la seva mirada de poètica, seran els mestres de cerimònies d’un viatge durant el qual compartirem imatges, paraules i ritmes amb Frederic Amat, Refree, Lina, Maria Muñoz o Tortell Poltrona. La primera de les dues funcions previstes acollirà com a públic convidat alguns dels treballadors que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19.
►A banda de la inauguració, la programació al Teatre Grec acollirà un espectacle de circ el que signa la Compagnie XY) ; i Carme Portaceli liderarà No passa cada dia que algú ens necessiti (de fet no és gens habitual que algú ens necessiti), que recuperarà textos escrits en temps de pandèmia per reivindicar la importància de la cultura. Entre els protagonistes musicals hi haurà la veterana Omara Portuondo, Manel, Els Amics de les Arts, Mayte Martin, El Pot Petit o Stay Homas. Un altre dels reclams de l’amfiteatre de Montjuïc serà la visita dels Peeping Tom, amb dues coreografies que van fer pel Nederlands Dans Theater.

►Destaca també en la programació del Grec Festival la presència d’alguns noms de l’escena local com La Veronal, Agrupación Señor Serrano, Pere Faura, Mal Pelo, ca bosanroque, Sílvia Pérez Cruz, Joan Ramon Graell i la Producció Nacional de Circ o Txalo Toloza-Fernández & Laida Azkona.

►El Festival ha pogut mantenir la presència de part de les propostes internacionals previstes als seus escenaris: A Compagnie XY i Peeping Tom (en el Teatre Grec) s’afegeixen els noms de Sergio Blanco, La Ribot, Matilde Monnier i Tiago Rodrigues; i altres de l’escena espanyola com el d’Angelica Liddell.
►El Grec manté el seu compromís amb el públic familiar (amb propostes de Farrés Brothers, Roseland Musical i Marie de Jongh) i amb el públic jove, per al qual s’ha dissenyat un itinerari específic de deu espectacles.

►Grec en Obert
►El Grec en obert començarà la seva activitat en paral•lel al Grec Festival, durant el mes de juliol. Aplegarà propostes en diferents formats, des de retransmissions en directe dels espectacles del Grec Festival a través de les xarxes o per ràdio o televisió a propostes creades expressament per ser emeses en línia, podcasts radiofònics, passejades per la ciutat, converses, lectures dramatitzades, etc.

►Aquestes propostes s’apleguen sota cinc paraigües:
● Connexions llatinoamericanes. Donarà a conèixer la realitat escènica llatinoamericana, que és la zona que el Grec visita aquest any. Inclou la presència de figures com Daniel Veronese (Argentina), Gabriel Calderón i Manuela Infante (Xile) o Los Colochos (Mèxic) i col•laboracions amb sales com Timbre 4 de Buenos Aires o el Festival Santiago a Mil.
● Fila Zero. Acollirà, en diversos formats, el procés de creació d’alguns espectacles que es presenten a la secció De Grec a Grec com ara El màgic d’Oz, dirigida per David Selvas i Marc Artigau en versió podcast. L’obrador de la Becket estarà dedicat a la Dramaturgia de les distàncies i La Perla 29 oferirà butaques virtuals per l’espectacle Assedegats de Wadji Mouawad. També encabirà propostes més innovadores com ara Sonoma de Roger Bernat i Núria Martínez-Vernis, 24 hores online. A més hi haurà retransmissions en directe i l’enregistrament d’espectacles.
● Grec a peu. Passejades amb suport de podcasts o espectacles convertits en passeig alguns d’ells organitzats per Casa Amèrica Catalunya o d’altres en format familiar.
● Grec converses. Organitzades amb diferents agents de la ciutat i en diferents formats com per exemple el Poeta de Guardia coordinat per Andreu Gomila, Josep Pedrals i Martí Sales.
● Grec professional. Activitats dissenyades per al sector en particular les trobades professionals internacionals, aquest cop online.

►De Grec a Grec
►Aquesta edició, el Grec no abaixarà el teló a finals de juliol com acostuma a ser habitual, sinó que estrenarà espectacles durant la temporada 2020-2021 (a partir de la Fira de Tàrrega) per acollir aquelles propostes amb les quals el festival havia adquirit un compromís de coproducció i que havien d’estrenar-se aquest juliol, però no han pogut fer el seu procés d’assajos a causa de l’alerta sanitària.
►De Grec a Grec acull propostes, principalment de teatre, amb grans noms de l’escena nacional i internacional; espectacles que, en alguns casos, tindran una primera vida durant aquest mes de juliol -en la secció Grec en Obert- i, en altres, seran part del Grec 2021, com és el cas de La casa de los espíritus dirigida per Carme Portaceli que estrenarà el Teatro Español de Madrid.

►La secció De Grec a Grec inclou espectacles internacionals coproduïts pel Festival que no poden viatjar a Barcelona aquest juliol i que passarien al Grec 21. És el cas de les propostes de Dimitris Papaioannou, o DV8 Physical Theatre.

►Entre les propostes locals que queden sota el paraigua de De Grec a Grec, a més de Pedro Páramo i El màgic d’Oz, trobem els nous projectes de Pablo Messiez amb Sílvia Pérez Cruz, Denise Duncan, Josep Maria Miró o Rhum & Cia.
►Els escenaris que acolliran De Grec a Grec són, entre d’altres, els teatres Romea, Condal, La Beckett, Flyhard, La Gleva, Maldà, La Villarroel, Joan Brossa,, Hiroshima o la sala Atrium. També es presentaran alguns espectacles a festivals com Temporada Alta o Tàrrega.

►Un Grec segur: mesures de seguretat i prevenció amb motiu de la covid.

►El Grec Festival de Barcelona incorpora enguany un estricte protocol de seguretat i prevenció amb motiu de la covid que afecta tant la logística d’accés als espais com el públic, el personal tècnic i els artistes, que hauran d’adoptar mesures individuals de protecció.

►L’ICUB contractarà una empresa externa que farà una auditoria permanent per assegurar que s’està donant compliment al pla de contingència establert: seguiment dels protocols organitzatius relatius a la prevenció de contagis, de les mesures de prevenció i recomanacions sanitàries i de la formació sobre bones pràctiques que reben els diferents equips participants. L’auditoria vetllarà sobre la seguretat durant els treballs de muntatge i desmuntatge, els assajos, les representacions i l’acomodació d’artistes, l’atenció al públic en els dies d’exhibició i la neteja i desinfecció. Es reportarà periòdicament a la direcció del festival per tal d’introduir els elements correctors que calgui en tot moment per garantir-hi la seguretat.

►El festival seguirà els següents protocols sempre d’acord amb la normativa vigent:
►Desinfecció diària de tots els espais.
►Instal•lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada de tots els espais.
►Compliment de l’aforament i disposició dels seients amb les distàncies de seguretat requerides.
►Accés i desallotjament dels espais de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.
►No es facilitarà cap full de mà, ni programa del festival en paper. La informació estarà només disponible en línia.
►S’habilitaran si són necessaris diferents accessos i sortides dels espais per tal d’evitar les aglomeracions de persones.
Mesures individuals a seguir per públic, personal tècnic i artistes:
►A tots els espais del festival s’ha de mantenir la distància de seguretat recomanada entre persones.
►L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.
►L’accés i desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
►Es recomana l’arribada als espais de representació amb temps suficient per facilitar l’entrada esglaonada, i portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

►Com es farà l’accès al Teatre Grec
►La funció començarà a les 22 h. Els accessos als jardins del Teatre Grec estaran oberts a partir de les 20 h, i en el cas concret del Grec en Família, els jardins obriran a les 17:30 h i l’espectacle començarà a les 19:30 h.
►Al tiquet d’entrada s’indicarà -amb les lletres A, B, C, D, E o F- quin és el punt per accedir al teatre, a més dels números de fila i seient. S’haurà d’arribar amb el temps suficient per poder accedir a les grades a l’hora assignada.
►Hi haurà servei de bar i entrepans abans de començar la funció (des de les 20 fins a les 22 h). El servei de bar tancarà a les 22 h i no tornarà a funcionar un cop acabat l’espectacle.