►El futbol tornarà aquest dimarts al Camp Nou sense públic a les graderies, però el FC Barcelona ha treballat perquè això no sigui un impediment perquè els jugadors sentin el suport de l’afició i hi siguin presents també la sensibilitat i l’escalf humà, en especial pensant en les persones que han estat víctimes de la Covid-19 i les seves famílies.

►El Club ha decidit retre’ls un homenatge coincidint amb la tornada del futbol i abans de l’inici del Barça-Leganés els jugadors, que portaran un braçal negre en senyal de dol, guardaran un minut de silenci especial mentre que a través dels videomarcadors de l’Estadi es podrà veure als músics del Gran Teatre del Liceu interpretant El cant dels ocells, la memorable melodia tradicional catalana d’autor desconegut i popularitzada per Pau Casals que sempre acompanya aquests simbòlics moments dels minuts de silenci al Camp Nou.

►En aquesta ocasió, la composició de Casals recordarà a tots els culers (socis, penyistes i aficionats) i a totes les víctimes de la pandèmia de la Covid-19, i també retrà homenatge a totes les persones que l’han combatut i que la combaten sense defallir. Casals va interpretar El cant dels ocells per tot el món en favor de la pau i de l’amor.

►La peça està interpretada en el vídeo d’homenatge per tota la secció de violoncels de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, formada per nou músics, en la versió que el mateix Pau Casals va arranjar per a grup d’aquest instrument.

►Per motius de seguretat, els músics no estaran físicament a l’Estadi aquest dimarts. El que es veurà serà un vídeo dels intèrprets tocant aquesta peça al terreny de joc, en una gravació que va tenir lloc el dijous 10 de juny al Camp Nou, seguint tots els protocols sanitaris i de seguretat pertinents.

►La peça audiovisual que el FC Barcelona fa pública avui comença amb la declaració del 24 de març del 1971, quan Pau Casals va rebre la medalla de la pau de les Nacions Unides de la mà del birmà U Thant, en aquell moment president de l’organització. “Senyor Pau Casals, heu dedicat la vostra vida a la veritat, a la bellesa i a la pau. Com a home i artista, personifiqueu els ideals simbolitzats per aquesta medalla de la pau de les Nacions Unides. Us l’ofereixo amb el meu més profund respecte i admiració”. Les seves paraules dedicades a un català universal, prenen un sentit simbòlic d’orgull i reconeixement, que és el que es vol dedicar a totes les víctimes de la pandèmia i als que durant aquests mesos ho han donat tot per acompanyar els pacients i donar-los la millor assistència professional i humana possible.