►La nova producció d’El Petit Liceu, La cuina de Rossini s’estrena a la Sala Gran del Liceu aquest mes de febrer, amb direcció escènica de David Selvas i direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén. La proposta explica la història de dos joves, en Ross (Toni Viñals) i la Isabella (Neus Pàmies), els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini. A través d’aquesta història, l’espectacle aprofita per tractar valors com la passió per la música, els hàbits alimentaris saludables, el comerç de proximitat i altres temàtiques d’interès general.

La cuina de Rossini busca oferir als infants una experiència musical i artística en directe, així com endinsar-se en el gènere operístic a través d’una dramatúrgia contemporània. Una nova història actual i crítica que apropa als infants les músiques de Rossini i els personatges d’algunes de les seves òperes. Així mateix, l’espectacle inspira processos creatius al voltant de la música i la cuina com a mitjans d’expressió i de creació.

►L’Ensemble Conservatori Liceu serà l’orquestra que posarà la música en directe, en el marc de col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, la Fundació Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu. Un acord de col·laboració que permet establir noves sinèrgies per tal d’impulsar un marc d’oportunitats per als joves creadors i músics del Conservatori del Liceu en les produccions del Gran Teatre del Liceu, contribuint així a l’excel·lència creativa i musical dels espectacles.

►Per a la temporada 2021-22 del Gran Teatre del Liceu, els projectes Trencanous-JazzEl monstre al laberintLa cuina de Rossini, (Òh!)pera comptaran amb estudiants o alumnes del Conservatori del Liceu gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer Salat. Una acció que promou facilitar el trànsit cap a la professionalització i la inserció laboral dels músics, acompanyant-los en el seu trajecte artístic i descobrint el talent emergent.

Projecte educatiu del Gran Teatre del Liceu
►L’acord s’emmarca dins el projecte educatiu del Gran Teatre del LiceuLiceuAprèn, un dels eixos estratègics del Teatre, que té com a objectiu principal contribuir a reforçar les actituds i aptituds d’infants i joves que es generen a través de la música i les arts, i en ple 2021, fent-ho adaptant l’oferta educativa al moment actual, innovant en els plantejaments artístics i pedagògics. LiceuAprèn treballa en tres grans línies: en la creació i producció d’espectacles adreçats als infants i joves; en un programa de formació ampli i divers quant a destinataris, continguts i formats; i en vincles de col·laboració amb diferents institucions amb finalitats d’inclusió, de col·laboració, de formació, de recerca i d’innovació.

Funcions escolars La cuina de rossini: 2,4,8,10 i 11 de febrer / 19, 20, 21 i 25 d’abril
Funcions familiars La cuina de rossini: 5 i 6 de febrer / 23 i 24 d’abril