15 i 16 de gener de 2022 al Palau de la música Catalana de Barcelona.

 ►Aquest gener la Franz Schubert Filharmonia s’endinsa al meravellós món fantàstic de Disney amb les seves millors bandes sonores. Viu en directe un especial concert simfònic on s’interpretaran cançons de Frozen, el Rei Lleó, Aladdin, la Bella i la Bestia, Coco i moltes més! El mestre especialista en bandes sonores, Marc Timón, serà l’encarregat de dirigir aquest concert tan especial que comptarà amb els cantants Judith Tobella, soprano principal a Disney In Concert, Manu Pilas, la veu tenor del ‘Bella Ciao’ de la Casa de Papel, i el baríton Germán de la Riva. Un concert amb les millors cançons de Disney que van directes al cor, per a totes les generacions que han crescut amb els personatges més entranyables de la pantalla gran.

►Aquest programa es presentarà fins a dues vegades, el dissabte 15 de gener, a les dotze del matí, i el diumenge 16 de gener, a dos quarts de sis de la tarda, al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

►Les entrades per a la temporada de concerts al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, es poden adquirir tant als webs franzschubertfilh.com i palaumusica.cat com a les Taquilles del Palau de la Música Catalana (en els horaris habituals) i tenen un preu de 38 €.

Repertori
►PEL·LÍCULES: Frozen, El Rei Lleó, Aladdin, La Bella i la Bèstia, La Sireneta i Coco, entre d’altres.

 Intèrprets
Judith Tibella, soprano
Germñán de la Riba, baríton
Manu Pilas, tenor
Franz Schubert Filharmonia
Marc Timón, director

Notes al programa
►Walt Disney tenia un do especial per convertir la música en protagonista principal de les seves pel·lícules. Tots tenim al cap personatges entranyables (com els Set nans), valents (com la Pocahontas), simpàtics (com en Peter Pan) o fins i tot malèvols (com la Cruella de Vil), que ens conviden a taral·lejar la cançó que els va fer immortals. Durant els darrers noranta anys, la factoria Disney ha tingut en nòmina els millors compositors de cada moment per crear un llegat de cançons immortals que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

►Des dels anys trenta hem sentit cantar la Blancaneus, la Bella dorment, en Mowgli i l’os Baloo, la Sireneta, l’espavilat Aladdin, el Rei Lleó, les joguines de Toy Story, els companys d’Hèrcules a l’Olimp, l’heroïna Mulan a la Xina imperial o la princesa Frozen i el seu inseparable Olaf. La llista de premis Oscar obtinguts per les cançons de Disney supera la dotzena, des de Pinotxo l’any 1940 fins a Coco el 2017, passant per Mary Poppins, La Bella i la Bèstia, Tarzan, Monstres S.A. i moltes de les que hem esmentat. Us oferim un concert amb les cançons de Disney que van directes al cor.

Biografies

MARC TIMÓN, director
Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) és considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d’orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla.

►Des del 2015, Timón està instal·lat a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics. En el món del cinema, és remarcable la seva labor de creació per a la sèrie de Marvel Agent Carter. També destaquen pel·lícules com El árbol sin sombra (Millor Banda Sonora Espanyola l’any 2014 als Premis MundoBSO), The Little Wizard (Premi Jerry Goldsmith 2014), les sèries In absentia i Arkhana, els documentals The Blind Monkey (per a National Geographic) i San Mao i bandes sonores èpiques per a gran orquestra simfònica i cor com Coliseum o Witches.

►En l’àmbit de la música de concert, destaca la seva designació com a compositor convidat del Palau de la Música per a la temporada 20/21. La seva obra s’ha interpretat a països com França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna, Estats Units o Anglaterra, amb orquestres com la City of Birmingham, l’Orquestra de la Ràdio Nacional de Bulgària o la Lviv Symphony Orchestra d’Ucraïna, i també a festivals com el Grec, el Festival de Peralada, el Festival de Cap-Roig o al Festival Fuego del Caribe.

►Com a director, ha dirigit a escenaris com el Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Auditori i el mateix Palau de la Música.

►Timón també destaca per la seva producció en matèria de música moderna, electrònica i pop, com l’espectacle Maestro, la música de la cerimònia inaugural de la Copa Davis 2019 i  ha orquestrat i versionat temes d’artistes com Judit Neddermann.

►Compta amb més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Internacional Jerry Goldsmith, que ha guanyat en sis ocasions, el MundoBSO Award, el Reel Music Award 2018 i les nominacions als Crystal Pine (Croàcia), Indie Series Awards (Estats Units), als Goldspirit i als Scoremagacine Awards.

FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA, orquestra
►La Franz Schubert Filharmonia, anteriorment coneguda com a Orquestra Simfònica Camera Musicae, ha gaudit des dels seus inicis d’una gran rebuda per part del públic, tant per la seva qualitat artística com per la rellevància dels seus programes.

►Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, l’Auditorio de Saragossa, el Palacio Euskalduna de Bilbao i el Palau de les Arts de València, i ha realitzat gires de concerts a Alemanya, Suïssa i la República Txeca.

►La Franz Schubert Filharmonia desplega les seves temporades d’abonament a Barcelona, Tarragona, Lleida i Sant Cugat, i té l’honor de ser, des de l’any 2009, l’orquestra resident del Vendrell, vila natal del gran mestre Pau Casals.

►Formada per una nova generació dels millors músics del país que actuen sota la inspirada direcció de Tomàs Grau, director titular i artístic des dels inicis, la formació ha treballat també amb directors com Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Josep Pons, Rinaldo Alessandrini, Gábor Takács-Nagy, Marzio Conti, Jordi Mora, Josep Caballé Domenech, Virginia Martínez i Salvador Brotons, entre d’altres.

►La Franz Schubert Filharmonia ha col·laborat amb solistes com Anne-Sophie Mutter, Maria João Pires, Mischa Maisky, Midori, Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Rudolf Buchbinder, Steven Isserlis, Patricia Kopatchinskaja, Roberto Alagna, Gautier Capuçon, Mark Padmore, Alexander Melnikov, Seong-Jin Cho, Alice Sara Ott, Ainhoa Arteta, Asier Polo, Leticia Moreno, Pablo Ferrández, Judith Jáuregui o Iván Martín.

►L’activitat discogràfica de la formació compta amb diversos discs, entre els quals podem destacar Die Romantische Seele amb la pianista Judith Jauregui, produït pel segell alemany ARS Produktion (guanyador dels International Classical Music Awards) i nominat als Premis Opus Klassik, i Alba Eterna, òpera del compositor Albert Guinovart, produïda pel segell Sony Classical.