►De l’11 de gener al 2 de febrer es pot veure al Jove Teatre Regina de Barcelona “La Sireneta i l’illa de plàstic”.

►Amb llibret i direcció de Roser Contreras, música de Ramón Contra i Ferràn Gonzàlez, coreografia d’Eva Ximenes, amb escenografia de Marc Garcia i Julià Farràs, el vestuari d’Angel Cazorla i Gemma Bayona i les projeccions de Judit Malet i interpretat per: Judit Malet / Aina Delgado, Ariadna Suñé / Maite Molinera, Bernat Castellví / Marc Lluís Fernàndez i Àlvar Duran / Enric Boixaderas.

►La sireneta compleix 15 anys i per primer cop sortirà a cantar a la llum de la lluna. És un dia molt especial pels habitants del fons del mar i li preparen una gran festa. Però una notícia preocupant arriba des del Pacífic. Les deixalles llençades al mar des de la terra han format una gran massa de residus tòxics; una immensa illa formada amb tones i tones de plàstic i desferres de tota mena. L’illa de plàstic, com l’anomenen els humans, està creixent desmesuradament i de no aturar-se podria ser el pitjor desastre que hagin patit mai els oceans.

►Les obres de Hans Christian Andersen (Odense, Dinamarca, 1805 – Copenhaguen, 1875)

poeta i escriptor danès, són cada cop més conegudes, sobretot gràcies a la tasca feta per

la productora Disney. Una de les seves pel·lícules més emblemàtiques ha estat “LA

SIRENETA”, en canvi és un dels contes que més rarament s’ha dut al teatre.

 

►L’adaptació de Dreams Teatre, encara que conserva l’essència del conte original on la protagonista vol convertir-se en una noia, presenta una sireneta responsable i conscienciada amb el desastre ecològic que està patint l’ecosistema marí. Amb ella ens capbussem al fons del

mar per acompanyar-la en aquesta aventura i per conèixer els seus amiguets aquàtics i d’altres personatges, com el pirata pesca sirenes i un príncep submarinista.

 

►Un espectacle ple de valors pedagògics com conscienciar als petits que els oceans s’estan convertint en un abocador de porqueria, que l’illa de plàstic, existeix, és real; una massa de tones i tones de deixalles, sobre tot plàstic, que cada cop és més gran. Podem posar el nostre granet de sorra no llençant residus al mar i no embrutant les platges. Hem de ser responsables i cuidar el medi ambient. Acceptar les singularitats que tenim cadascun. Estar orgullosos de ser com som i respectar i cuidar totes les espècies. Les sirenes són una llegenda i mai ningú n’ha vist cap.

►Però què passaria si fossin reals? Potser es convertirien en un tresor molt valuós i la seva

espècie estaria en perill; hi ha espècies que han desaparegut i d’altres que estan en perill

d’extinció si no hi posem remei.