►2 úniques funcions. 22 i 23 de juliol de 2021.

►Quan Lerner i Loewe van assaltar Broadway l’any 1956 amb My Fair Lady, van recollir sis premis Tony, entre ells, el de Millor Musical, mentre que l’adaptació cinematogràfica va portar a casa vuit Oscars, inclòs el de Millor Pel·lícula.

►L’obra està basada en la interpretació del Pigmalió de George Bernard Shaw i explica la història d’Eliza, una florista del Covent Garden que comença a rebre lliçons del fonetista Professor Henry Higgins, el qual s’obsessiona amb el somni de convertir-la en una autèntica dama elegant de l’alta societat londinenca. D’aquesta relació en naixerà una improbable amistat.

►Definit com “el musical perfecte”, el presentarem com un concert semiescenificat, amb acció dels personatges sobre l’escenari, amb Alfonso Casado-Trigo, un autèntic especialista en el gènere que ha treballat en espectacles tan populars com Mamma Mia!, La Bella i la Bèstia, Cats, Els Miserables, Miss Saigon o The Phantom of the Opera en la producció original del Her Majesty’s Theatre de Londres.

►El repartiment el formen:
►Eliza Doolittle: Ellie Laugharne. Professor Higgins: Steven Pacey. Colonel Pickering: Richard Suart. Alfred P. Doolittle: Peter Polycarpou. Freddy Eynsford Hill: Nadim Naaman. Mrs Higgins/ Mrs Pearce/ Cockney Woman: Susie Blake

►My Fair Lady es va poder veure per primera vegada en castellà el novembre de 1982 al Teato Palacio del Progreso de Madrid amb la direcció i adaptació de Juan José Alonso Millán, la direcció musical de Teddy Bautista, i les coreografies de Mario Watusi, amb Albert Closas interpretant el personatge de Henry Higgins i Ángela Carrasco com a Elisa Doolittle.

►L’1 d’octubre de 2001 es va estrenar una nova producció al castellà sota la direcció de Jaime Azpilicueta, la direcció musical d’Alberto Quintero i la coreogràfica de Gerardo Trotti protagonitzat per José Sacristán i Paloma San Basilio.

►El 2012 es va estrenar la tercera versió al castellà de My Fair Lady a l’Auditorio Adán Martín de Tenerife amb direcció de Jaime Azpilicueta, direcció musical de Sergi Cuenca i coreografies de Goyo  Montero. En aquella ocasió el Professor Higgins va ser interpretat per Juan  Gea i l’Eliza Doolittle per Paloma San Basilio.

►A Catalunya l’any 1964 trobem un disc de Salvador Escamilla que va editar Edigsa amb 4 temes de l’espectacle en català adaptats per Josep M. Andreu.

►A continuació us adjuntem la fitxa del disc on podeu escoltar els temes en català.

Salvador Escamilla My fair lady

►També Núria Feliu el 1994 incorpora al seu llibre de partitures i lletres en català juntament amb Josep M. Andreu, “Vols Ballar? 93 cançons i ballables” 2 temes en català.

Vols Ballar? 93 cançons i ballables