►RBLS és un festival de teatre jove que es celebrarà el 16 al 19 de novembre a la Sala Beckett i al CC Can Felipa i comptarà amb artistes com Marta Galán i les companyies Col·lectiu VVAA, DARA, La Casa Real, L’Excèntrica i el Festival Píndoles.

►L’objectiu de RBLS és fomentar passió per les arts escèniques a adolescents a través d’experiències, formats o textos que connectin amb els seus interessos.

►El festival anirà precedit de la I Trobada RBLS Joves i Teatre, un espai d’intercanvi professional que tindrà lloc a la seu de SGAE/Fundació SGAE.

►L’objectiu de RBLS és acostar el teatre als joves, especialment a la franja que va dels 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, propostes allunyades del concepte estàtic i “antic” que poden tenir del teatre. Introduir-los en nous formats i, fins i tot, involucrar-los en processos de creació. RBLS vol fer créixer el públic jove, fer-lo sentir protagonista d’un esdeveniment cultural i artístic fet a la seva mida amb obres de teatre, tallers participatius, experiències o jocs.

►PROGRAMACIÓ
►A la programació d’espectacles destaquen companyies com el Col·lectiu VVAA, que inaugura el festival amb ‘Like si lloras’, la Cia. La Casa Real amb una versió especial de ”Assajar és de covards’, microteatre amb la col·laboració de Píndoles ‘Microteatre fora del Teatre’, ‘iMe’ de Dara Teatre o una comèdia de titelles de Lorca adaptada per L’Excèntrica. Per la seva banda, TRANSlab. / Marta Galán presentarà una creació col·lectiva que ha treballat durant dues setmanes amb joves de 14 a 20 anys: En Resistència/2017.

►TALLERS EXPERIENCIALS
►RBLS ofereix també una programació de tallers per als assistents: un taller de teatre musical impartit per Victor Arbelo i Helena Jara (professors de l’escola Aules-Arts Escèniques, dirigida per Daniel Anglès), un taller de teatre físic impartit per Stephane Levy i la Cia. Moveo (guanyadora del darrer Premi Moritz de FiraTàrrega al millor espectacle de carrer) i el taller L’actor creatiu, a càrrec d’Egos Teatre.

►TALLER DE MUSICAL
►Entra en el món del teatre musical a través de les cançons del musical RENT. A partir de l’obra de Jonathan Larson, jugarem amb les dinàmiques, la respiració i l’escolta en grup a l’hora de cantar i comunicar; descobrir quins són els mecanismes per endinsar-nos al material des d’un lloc orgànic a favor de la peça. Quan la part de comprensió de la música i del text estigui ben encaminada, s’aixecarà l’escena a través de la coreografia i el moviment escènic, per tal de donar-l’hi una nova dimensió al número i a acabar d’experimentar el funcionament habitual de treball en un musical

►JORNADES PROFESSIONALS
►Per últim, el festival també ha organitzat una jornada per a professionals: la I Trobada Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec d’especialistes del món de l’educació, la cultura i les arts escèniques, que té per objectiu afavorir l’aproximació entre entitats i projectes que treballen en l’àmbit de l’educació i del teatre en l’edat adolescent. La trobada tindrà lloc a la seu de l’SGAE/Fundació SGAE Catalunya el 15 de novembre.