►Del 15 de febrer al 12 de març de dimarts a diumenges.

Un conte de Setmana Santa en quatre actes per a quatre actrius i orquestrina

►Amb la dramatúrgia i direcció de Quim Carandell i Lluc Valverde, l’ajudantia de direcció de Laura Roig i els músics de La Ludwig Band.
►L’interpreten: Gabriel Bosch, Roger Cassola, Quim Carandell, Cristina Colom, Andreu Galofré, Louise Good, Laura Roig i Lluc Valverde.
►El disseny d’escenografia i el d’il·luminació és de Lluc Valverde, la confecció de l’escenografia de Paloma Lambert i Lluc Valverde, el disseny de vestuari de Paloma Lambert, Lluc Valverde i Marian Vélez, la confecció de vestuari de Paloma Lambert i Marian Vélez.
►La producció executiva de Désirée Gómez, la comunicació i xarxes socials de Paola Amghar, la fotografia de Désirée Gómez.

►Sinopsi
►Bim! Bam! Sonen les campanes i anuncien la història d’en Pere, un jove anarquista que més que valent era temerari, més que cautelós era un covard, i més que un sant era un farsant. Un conte de Setmana Santa en forma de cantata, per a quatre actrius i orquestrina.

►La nit després d’una operació policial, en Pere surt en un atac de fanfarroneria a alliberar tot solet els seus camarades detinguts o a deixar-hi la vida en l’intent. En el camí cap a la comissaria, borratxo i fora de sí, assaltat pels records del seu passat de militància triomfant i més sol que mai, es troba amb el càstig públic en mans de les autoritats d’un company de la seva organització. Enfront del cos sagnant del seu amic martiritzat, en Pere haurà de decidir si reconèixer-ho davant de tothom i córrer la mateixa sort que ell i els seus camarades, o bé, negar-ho i salvar la pell. Quan en Pere nega al seu amic, s’obren les portes de l’infern davant seu i en surten un darrere l’altre els actors d’una gran al·legoria que existeix per fer-li pagar el preu d’haver traït als seus amics.

►La narració s’estructura a través del text en vers i de cançons originals compostes per a la mateixa peça, per a representar una paràbola sobre l’acció implacable de la força policial sobre les persones i les seves conviccions. Un espectacle que reflexiona sobre els engranatges del sistema policial i judicial i qüestiona les decisions del protagonista, que haurà de decidir si ajudar a un company seu patint càstig físic, el dolor i la privació de la llibertat, o bé, negar-ho i salvar la pell. D’aquesta manera, Sant Pere el Farsant vol plantejar què queda d’una persona i del seu lliure albir quan se’l confronta al dispositiu de les forces de l’ordre, infinitament més gran que la seva pròpia individualitat.

►L’espectacle musical compta amb la participació del grup de música La Ludwig Band, qui ha creat la música original, i de les actriusCristina Colom, Louise Good i Laura Roig per posar veu a la multitud de personatges del text i per interpretar, a la vegada, el repertori de cançons i motius inclosos en el llibret de l’obra. Sant Pere el Farsant parteix d’una narració realista que degenera en un to cada cop més grotesc fins a desembocar en una al·legoria de l’Infern, hilarant i desdibuixada.

►El Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant actualment està format per Quim Carandell, Cristina Colom, Désirée Gómez, Louise Good, Laura Roig, Lluc Valverde i Paola Amghar i es defineix com una companyia de teatre musical, incloent-hi com a intèrprets els membres de La Ludwig Band, grup de música del qual Quim Carandell i Lluc Valverde són també integrants, compositors i intèrprets. També compta amb la participació d’Indians Runners i Locus Estudio.

►L’espectacle és guanyador de la segona convocatòria de textos d’On el teatre Batega i es va estrenar en una primera versió el març de 2019 a la Sala Beckett en el marc de la residència de creació d’Els Malnascuts.