►Es publica “SISA. Els anys galàctics” amb guió J. M. Polls. Dibuix i color de  Manu Ripoll i separació de color Rafa Barragán i Sandra Díaz.

►Jaume Sisa, nascut a Barcelona el 1948 és un dels cantautors més personals, particulars de la història que va escriure les músiques de les mítiques produccions de Dagoll Dagom “Antaviana” i “Nit de Sant Joan”.

►Respectat pels artistes de la seva generació, venerat per músics de les posteriors i sempre adulat per la premsa especialitzada gràcies a una obra artística sense comparació possible, Sisa no només és peça clau de la cultura popular de la nostra terra, sinó que l’ona expansiva del seu treball ha superat les fronteres del que és estrictament musical, influint a escriptors, dramaturgs, humoristes… Tant en llengua catalana com castellana.

►Autor de la memorable i immortal cançó “Qualsevol nit pot sortir el sol” -amb aquesta llista de personatges que ressonen en el nostre imaginari col·lectiu: des de la Blancaneus a Mortadelo i Filemón- i d’altres com “L’home dibuixat”, “El cabaret galàctic”, “La Catedral “o l’espectacle musical “Nit de Sant Joan”, que va formar part de la seva col·laboració teatral amb Dagoll Dagom.

►El guionista Josep Maria Polls i el dibuixant Manu Ripoll aconsegueixen amb “Sisa. Els anys galàctics “, un còmic tan divertit, fresc i galàctic com la mateixa discografia de Sisa.

►Al llarg de setanta pàgines, Polls i Ripoll s’agafen de la mà per submergir-nos en l’univers de Sisa des d’una perspectiva que encaixa a la perfecció amb el particular món del cantant català.

►El llibre “ens descobreix pas a pas la trajectòria de Sisa, la seva visió del món i de la música, les seves complementàries personalitats i els diferents moments pels quals ha passat al llarg de tota la seva carrera, concretament els previs al seu fugaç retorn el 2016. Per aconseguir tal fita, Polls ha ideat un guió proper, a l’esperit de la gran festa de “Qualsevol nit pot sortir el sol”, la popular obra de teatre “Sis personatges a la recerca d’autor” de Luigi Pirandello o la novel·la “viatges per l’Scriptorium” de Paul Auster, per posar alguns exemples.

►Així, mentre repassem la vida de Sisa, assistim bocabadats a les divertides i reveladores converses entre les seves diferents encarnacions: Ricardo Solfa, Armando Anomenat, Ventura Mestres, El Viatjant i, òbviament, el mateix Jaume Sisa.

►Junts viurem els seus primers passos en la música, els anys de Zenk i Música Dispersa, l’explosió galàctica i el temps dels boleros, etcètera. Tot això narrat amb humor i frescor, oferint una visió general d’una generació, la qual va madurar entre els anys seixanta i vuitanta a Espanya. La que va assistir als darrers dies del franquisme i va assistir esperançada al naixement d’un nou país, més lliure i capaç de mirar cap al futur amb optimisme.

►Per arrodonir el volum, ens trobarem amb dos extres que enriqueixen encara més aquest “Sisa. Els anys galàctics”.

►D’una banda, el pròleg de Santi Carrillo -director de la revista musical especialitzada Rockdelux-, qui resumeix les claus principals de l’evolució musical de Sisa, alhora que analitza el valor de cadascun dels seus moviments, repassant la seva producció discogràfica.

►De l’altra, una playlist de quaranta-nou cançons en la qual trobarem des de composicions que van influir i orientar al músic en els seus anys de joventut (The Shadows, Bob Dylan, The Kinks, Jimi Hendrix …) fins clàssics imprescindibles de la seva discografia (“Nit de Sant Joan”, “El setè cel” …), passant per la banda sonora que ens acompanya durant la lectura de les pàgines del còmic (Pau Riba, Luis Eduardo Aute, Calat Doble, Franco Battiato …).

►Aquí teniu les fitxes de les obres de teatre musical on Jaume Sisa va fer la música.