►El Teatre Gaudí de Barcelona presenta 6 musicals que ompliran la seva programació des del març fins al setembre.

►El llibre de la selva, del 10 al 27 de març.
►Amb:
Mowgli:Javi Vélez / Ivette Novell.
Baloo: Albeni Aranda / Mireia Casado.
Bagheera: Natàlia Zarco / Judit Morcillo / Xènia Nogué.
Sheere Khan:Natàlia Zarco / Judit Morcillo / Xènia Nogué.
Kaa:Núria Casas / Paula Alcantara.
Rei dels monos: Daniel de Pedro.
Ocell: Daniel de Pedro.

►Sinopsi
►En Mowgli és un nen que s’ha criat a la selva en  companyia dels llops i altres animals salvatges. Quan Shere Kan, el tigre més malvat de la jungla, s’assabenta de la seva presència, es proposa matar-lo, donat l’odi profund que sent per l’espècie humana. La pantera negra, Bagheera, decideix protegir-lo portant-lo al poblat dels homes, però Baloo, un ós que es farà amic d’en Mowgli, s’enfronta a Bagheera pensant que ell el podrà protegir del tigre. Mowgli ha de decidir entre quedar-se amb la seva família de la selva o anar a viure amb els seus congèneres humans…

►Dirigit per Albert Pueyo amb la direcció vocal de Gemma Costa, la coreografia de Javi Vélez,
Les lletres de Jordi Fornieles, la música original de Neus Kaori el libret de Mar Colàs la il·luminació: Miranda Callejón, l’escenografia de  Laura Niubó i el vestuari de Laura Taus i Moisés Prats.

►És una producció de Magatzem d’arts S.L.


►Barbablava el musical, del 26 d’abril al 13 de maig.

►Amb: Albert López Vivancos, Mar Fernández, Estanis Aboal, Clàudia Abellán, Ferran Mayné, Lola Lao, Mireia Miralles, Joan Sáez, Adrià Ardila, Laura Pons i amb Jesús Horcajo  al piano, Alba Lleixà al violí, Arnau Farràs al violoncel.

►Sinopsi
►A partir de la història del sanguinari Gilles de Rais històric neix Barbablava, convertit en un thriller musical molt lluny del personatge que va crear Charles Perrault el 1698.

►Gilles de Rais torna al seu castell sol i oblidat per tothom després de lluitar a la guerra. La misèria s’ha apoderat de les seves terres i la malaltia el consumeix, però la seva sort canviarà quan un misteriós estranger li proposa vendre la seva ànima al diable.

►Quin destí els espera als habitants i al senyor de la vila de Rais?

►Amb el disseny de so de Raimom Segura, operador de so, Raimon Segura, Pol Pujol i Magda Santiveri. El disseny d’il.luminacióde  Joan Gil i Estanis Aboal, disseny d’escenografia, vestuari i cartell d’Estanis Aboal,  realització de vestuari d’Àngels Mimbrero, la  perruqueria deToni Santos, la fotografia de Manel Aboal i David Garriga i el vídeo de Wiman González.


►El vol de l’home ocell del 17 de maig al 17 de juny.

►Amb:
Àvia/Llibretera/Elvira, dona d’Arnau/Furtadora d’Ànimes: Lara Macip.
Blanca / Joana: Jordina Camps.
Neus / Queralt: Martina Peraferrer.
Gombrèn, Ombra de la Nit: Marc Andurell.
Ribas, Ombra de la Nit: Anna Camps.
Mataplana, Ombra de la Nit: Anna Estol.
Montgrony, Ombra de la Nit: Meritxell Alarcón.
Arnau: Carles Camps.
Adalaisa: Helena Romaguera.

►Gravació Musical:
Guitarra i teclat: Pep Romaguera.
Guitarres: Santi Velasco.
Baix: Pol Maresma.
Bateria: Adrià Sanz.
Harmònica: John Revell.

►Sinopsi:
► “El vol de l’home ocell” explica la història del Comte Arnau a partir de les cançons de Sangtraït, un grup de hard rock i heavy metal amb reminiscències fantàstiques i medievals, de la Jonquera, molt diferent dels altres grups de la seva generació, format l’any 1982.

►En el cor del Comte Arnau no hi ha amor. El seu càstig és vagar com una ànima en pena fins que algú es compadeixi d’ell i canti una cançó que li desperti l’amor de veritat. Però el termini se li acaba. La Furtadora d’Ànimes és a prop.
A Blanca li agraden les històries medievals. L’Àvia li regala un conte sobre el Comte Arnau. La Blanca s’obsessiona amb aquest personatge. Creu que ella és l’única que pot salvar-lo.

► “El vol de l’home ocell” és, doncs, un musical al voltant  de la llegenda segurament més coneguda de la tradició literària catalana. I la música de Sangtraït hi va com anell al dit. A través de temes tan emblemàtics com Somnis entre boires, Estones, Presoner del temps, La furtadora d’ànimes o Mirall de silenci es ressegueix la història d’Arnau i les Ombres de la Nit, d’Adalaisa, d’Elvira… Gairebé una vintena de cançons diferents per explicar un musical de llegenda.

►Text i direcció: Joan Gallart, a partir de El Comte Arnau, de Joan Maragall, Arranjaments musicals de Pep Romaguera. La direcció musical i arranjaments vocals de Rubén Espinosa. Les coreografies de Quim Bigas. Música i Lletra: Sangtraït (Julio Ortín “Papa Juls”, Quim Mandado, Martín Rodríguez, Lupe Villar i Josep M. Corominas).

►El disseny de l’escenografia i vestuari: Teresa Clopés. El disseny d’il·luminació: Pep Bosch. Les Gravacions audiovisuals de Francesc Admetlla. El cartell d’Oscar Penelo. Les fotografies d’Oscar Penelo i Guillem Gutierrez. I a la comunicació, Anna Estol i Laura Macip.

►Una producció de Ccr pineda-Laguàrdia.


►John & Jen, del 21 de juny al 15 de juliol.

►Amb:
Marc Pociello: John.
Anna Valldeneu: Jen.

►Sinopsi

►John & Jen és un musical de petit format particularment original, que es centra en la complexitat de les relacions que s’estableixen entre germans i germanes i pares i fills. Està ambientat en la canviant societat nord americana, entre els anys 1950 i 1990. john & jen és una petita joia teatral, plena d’intel·ligència, enginy i boniques melodies arranjades per piano, cello i percussió. Ens explica la història de la Jen i la seva relació amb els dos Johns de la seva vida: el seu germà petit i el seu fill. Amb un repartiment de només dues persones, i un gran esforç actoral per part de qui encarnen la vida d’aquests personatges, és un musical sobre les connexions, els compromisos i la cura de les ferides del cor.

►Es va estrenar a l’off-broadway novaiorquès al juny de l’any 1995 i se’n va fer una revisió el 2015.
►Amb la música d’Andrew Lippa. La lletra de Tom Greenwald i el llibret de Tom Greenwald i Andrew Lippa.

►Amb l’adaptació al Català de David Pintó, la direcció escènica de Xavi Duch, la direcció d’actors de Jose Pérez-Ocaña, la direcció Musical de Filippo Fanò.
►És una producció General: Maria Gabriela Vera i Anna Valldeneu (Vocal Factory)


►9 to 5 del 28 de juny al 15 de juliol.

►Amb: Marta Borràs, David Díaz, Aida Llop, Mireia Lorente, Anna Marquès.
I amb els músics: Ignacio Sabadell, Guillem Garcia, Manel Priego, Xavi Casanueva.

►9 to 5 és un musical original de Broadway, amb guió de Patricia Resnick i llibret de Dolly Parton. Va ser estrenat l’any 2008 i estava basat en la pel·lícula del mateix nom del 1980. Epidèmia Teatre ha traduït i adaptat dramatúrgicament i musicalment l’obra per acostar-la al públic català.

►És un musical viu i còmic que compta amb històries quotidianes portades a l’extrem.

►Sinopsi
►Violet, Judy i Doralee són les secretàries d’un cap tirà, masclista i pretenciós. Una nit, després de fumar marihuana totes juntes, comencen a planejar una manera idílica de desfer-se d’ell. Per sort o per desgràcia a vegades els somnis es fan realitat, així que es troben amb les mans a la massa sense esperar-ho. Finalment, decideixen segrestar-lo a la seva pròpia casa i fer-se càrrec elles mateixes de l’oficina.

►La història transcorre als anys 80, una època on la societat semblava que havia incorporat una sèrie de canvis socials que havien sorgit dècades abans però on fa falta una petita empenta perquè es facin reals.
►Amb el guió i llibret de Patricia Resnick i Dolly Parton. La direcció de Jaime A. Herrera

►Companyia: Epidèmia Teatre.


►El futbol é així (de gai) de l’1 d’agost al 2 de setembre.

►Amb el text i direcció de Xavi Morató. La música i direcció: Gerard Sesé. Les coreografies de  Griselda Astudillo i Helena Vicente.

►Companyia: Generació DM.

►Sinopsi
►Tota la ciutat salta d’alegria quan el Mercuri Futbol Club fitxa el Maxi, un dels futbolistes més famosos del planeta. El crac arriba amb ganes de fer una confessió insòlita: li agraden els homes. Des del club, però, no l’hi posaran fàcil.

►A la lliga espanyola no hi ha un sol futbolista homosexual. I això no només és sorprenent, sinó estadísticament impossible. Perquè és evident que n’hi ha, però també és evident que s’amaguen per tal d’evitar els insults. A EL FUTBOL ÉS AIXÍ (de gai) ens hem plantejat què pot passar el dia que algú digui prou. L’obra, però, no es queda en el debat sobre aquest tema tabú, sinó que elabora un retrat del món del futbol (la premsa esportiva i els seus tòpics, la quantitat absurda de diners que mou, les lluites d’egos, la corrupció, la invisibilitat del futbol femení, etcètera) que ens permetrà conèixer com és un gran club des de dins. Ens pensem que ho sabem tot dels futbolistes, però tan sols veiem allò que ens volen ensenyar. Ha arribat el moment de conèixer el que ens amaguen, i de riure’ns de les seves misèries. I és que aquesta obra és, per sobre de tot, una comèdia.

►EL FUTBOL ÉS AIXÍ (de gai) és una producció del mateix equip que va fer Generació de merda al Teatre Gaudí: text i direcció de Xavi Morató, música i direcció musical de Gerard Sesé, coreografia de Griselda Astudillo i Helena Vicente, escenografia de Jordi Bulbena i il·luminació de Dani Gener. Set actors i quatre músics, els noms dels quals desvelarem aviat, donaran vida als personatges d’aquest Mercuri Futbol Club que s’instal·larà al Gaudí a partir de l’agost.