►Dissabte 22 de maig al Teatre Condal de Barcelona en 2 úniques funcions.

►Isabel és una jove professora d’història d’una escola de Barcelona durant els anys del franquisme a Espanya i està profundament enamorada de Carmen, la professora de literatura.

►Sense voler, però sense poder evitar-ho, neix una història d’amor entre elles dues que semblarà haver-se d’acabar quan la família de Carmen, de pensament fortament conservador, l’obliga a internar-se a un hospital de malalts psíquics per curar-se d’aquest amor que no pot ser i que no està ben vist. Temps després, Carmen retorna a casa amb Isabel, deixant família, hospital i feina enrere, havent d’enfrontar-se ara a les seqüeles que els electro-shocks que ha estat rebent a l’hospital li estan causant. Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins les últimes conseqüències.

►El Col·lectiu La Cicatriz porta aquesta història, inspirada en fets reals, als escenaris, de la mà de la direcció de Marilia Samper i amb un format únic. La combinació de text i música en una obra que pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com el que són: la memòria històrica del nostre país.

►És una obra de teatre inspirada en fets reals i traslladada a la ciutat de Barcelona.

►La literatura i la cultura normatives no contemplen aquests fets històrics protagonitzats per dones lesbianes com el de “La nostra pròpia història”.

►L’obra vol dignificar el passat de les dues dones i mostrar les seqüeles, des de les més evidents fins a les més metafòriques, passant pel maltractament de la medicina homòfoba de la teràpia electro convulsiva en el cos de la Carme, les seqüeles que la por ha deixat en les vides de les lesbianes, i les que el franquisme ha deixat en la societat espanyola i catalana. També reflexiona sobre l’eutanàsia; com a paradigma de mort digna o assassinat social.

►L’equip:

►La dramatúrgia és de l’Àfrica Alonso Bada, la Composició musical de l’Andrea Puig Doria i l’Àfrica Alonso Bada.

►El repartiment: Isabel: Àfrica Alonso, Carmen: Júlia Jové i interpreten la música en directe l’ Andrea Puig Doria i la Laura Masferrer.

►La direcció escènica és de la Marilia Samper i la direcció musical de l’Andrea Puig Doria, amb la il·luminació de l’Esther Porcel, el so de Guillem Ventura el concepte d’espai d’Idoia Costa,  l’escenografia i vestuari de La Cicatriz, l’assistència del moviment  de la Nora Baylach, la producció executiva de la Clara Oliveras, la Daria Nicolau  i l’Aida Llop, amb l’ajudantia de direcció de la Laia Nogueras  i en Sergi Salicrú el disseny gràfic de la Queralt Guinart i Homs i la Comunicació de la Carla Benito, i la Laia Nogueras.

►Fitxa de l’espectacle:

Una llum tímida