►El Gran Teatre del Liceu acull els dies 25, 26 i 27 de novembre la XII Trobada de ‘Red de organitzadores de conciertos educativos y sociales’ (ROCE), que pretén reflexionar sobre la creació artística i el pensament educatiu. Sota el títol Los espectáculos como oportunidad educativa, el XII Encuentro ROCE pretén ser un espai on es pugui fusionar la reflexió sobre la creació artística, la responsabilitat social de la cultura i el pensament educatiu. Aquest any la TROBADA va dirigida a quatre àmbits de debat:

• Equipament cultural, centre d’art i pensament.
• La tecnologia en la creació artística.
• De l’espectacle als processos creatius i de participació.
• Creació artística: bellesa, emoció i transformació.

►Aquestes temàtiques es tractaran en quatre sessions de treball que combinaran diferents aportacions durant els tres dies que duraran les jornades:

• Diàleg entre dos o tres ponents que liderin l’exposició, emmarquin el tema i aportin elements de reflexió i coneixement des de diferents àmbits professionals.
• Píndoles d’opinió de persones que puguin fer aportacions de coneixements o experiències relacionades amb el tema de debat mitjançant càpsules audiovisuals breus.
• Experiències pràctiques de persones, entitats o equipaments que participen en la Trobada ROCE.
• Col•loqui entre tots els participants
• Tancament i conclusions a càrrec dels relators experts a l’àmbit educatiu.

►Aquesta convocatòria comptarà amb personalitats de la gestió cultural i del món de les arts escèniques com Víctor García de Gomar, Director Artístic del Gran Teatre del Liceu, Núria Oller, Directora del Departament de Música i Projectes Digitals de la Fundació La Caixa, Marisol López, Directora General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Paco Azorín, Director d’Escena i Creador Artístic, Igor Cortadellas, creador audiovisual, Pep Montes, periodista i gestor cultural, Angélica Sátiro, pedagoga i investigadora en l’àmbit de la creativitat, Begoña Román, Doctora en filosofia, així com representants de ROCE que estan al capdavant dels projectes socioeducatius de les principals institucions culturals del país com l’Auditori de Tenerife, l’Orquestra de Castella i Lleó, l’Orquestra d’Euskadi, el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Orquestra i el Cor Nacionals d’Espanya, o el Gran Teatre del Liceu.
A més, aquest any la XII TROBADA ROCE inclou l’assistència al documental Symphony Cosmoscaixa, “Un viatge virtual al cor de la música” i diversos espectacles educatius de socis de ROCE: “Cobla 2.0” del Palau de la Música Catalana, “Ma Me Mi Mozart” de l’Auditori de Barcelona i “Trencanous-Jazz” del Liceu.

►LiceuAprèn
►Aquestes jornades s’emmarquen dins el LiceuAprèn, el projecte de l’educatiu del Gran Teatre del Liceu que té el repte d’adaptar el seu programa al moment actual, innovant en la creació d’espectacles i en l’oferta formativa per seguir-se consolidant com una referència cultural tant pel que fa a l’òpera com les altres arts. LiceuAprèn treballa en tres grans línies: en la creació i producció d’espectacles adreçats als infants i joves; en un programa de formació ampli i divers quant a destinataris, continguts i formats; i en vincles de col•laboració amb diferents institucions amb finalitats d’inclusió, de col•laboració, de formació, de recerca i d’innovació.

ROCE
►ROCE és una associació sense ànim de lucre formada per institucions i entitats públiques i privades i creada per coordinar les accions educatives i socials desenvolupades per les seves institucions i entitats associades.

►L’objectiu d’aquesta xarxa és impulsar la creació de serveis o departaments educatius i socials a orquestres, auditoris, espais escènics, fundacions i altres institucions (festivals de música i dansa, administracions públiques), que desenvolupin programes de concerts didàctics i accions educatives de música, òpera i dansa.