►Avui fa un any que ens va deixar Íñigo Santamaría Ruiz de Azúa – Doctor en Biologia i autor de “Desde al sur del pacífico hasta más allá de la luna”.

►Us deixem l’entrevista del mes que vam publicar el gener de 2017 on  ell mateix us explica la història de com aquest llibre va passar d’una idea a una realitat.

►El llibre és edició limitada de 100 exemplars de  gairebé 1600 pàgines i gran format (23×31 cm),  sorgeix com a homenatge a Xavier Martínez, gran aficionat al teatre musical i incansable col·leccionista. Prenent com a base la seva col·lecció  i com a impuls la seva energia i dedicació, al llarg de sis anys s’ha anat construint aquesta guia il·lustrada que va veure la llum a finals del desembre de 2016.

►Un recorregut per totes aquelles produccions músico-teatrals estrenades al nostre país des de 1955 (data de la presentació davant un públic que omplia totalment el Teatro de la Zarzuela de Madrid de l’adaptació al castellà del famós musical de Rodgers i Hammerstein South Pacific) fins a finals del 2012 (any que es va tancar amb l’estrena, al teatre barcelonès Almeria Teatre, de Over the moon, un recorregut en llengua catalana per les composicions teatrals de Jonathan Larson, autor, entre altres, del revolucionari musical Rent). Dos espectacles conceptualment molt diferents que il·lustren a la perfecció la gran riquesa de formes i formats que es recullen sota l’ampli ventall de possibilitats d’allò que anomenem Teatre Musical, Teatre Musical Modern o, de vegades, senzillament Musical.

►El llibre d’edició limitada de 100 exemplars de gairebé 1600 pàgines actualment està exhaurit.

►Aquí podeu veure un resum de la presentació del llibre a l’Espai 104 de Barcelona.