►Reportatge Making off realitzat per Teatremusical.cat que ensenya com s’ha fet “Fun Home” que s’ha estrenat a Onyric Teatre Condal de Barcelona dirigit per Daniel Anglès, Miquel Tejada en la direcció musical, i Oscar Reyes a la direcció coreogràfica.

►L’obra, que es tracta d’una proposta de teatre musical per a tots els públics, explica la història de la novel·lista gràfica Alison Bechdel que se submergeix profundament en el seu passat per explicar la història del seu pare: un home volàtil, brillant i únic el temperament del qual i els secrets van definir la seva família i la seva vida.

►Daniel Anglès, director artístic del teatre que en aquesta ocasió també dirigeix l’espectacle i hi actua, ha explicat que es tracta d’un musical que “explica una història que et fa sentir fràgil com a espectador” i que “he volgut ser fidel a la impressió què em vaig quedar quan el vaig veure a Broadway”. Per això, Anglès ha explicat que la peça que es va escriure és la mateixa que representen i han volgut que “la imatge del record de l’Alison sigui sempre present en escena”.

►El repartiment:

♪Alison Bechdel: Mariona Castillo.
♪Bruce Bechdel: Daniel Anglès.
♪Helen Bechdel: Pili Capellades.
♪Alison jove:  Clara Solé.
♪Joan: Julia Jové.
♪Roy, Mark, Pete, Bobby Jeremy: Marc Andurell.
♪Alinson nena: Lara Kate Albertos, Noa Flores, Mariona Lleonart.
♪Christian Bechdel: Ferran Alegre, Aleix Colomer, Daniel Pérez.
♪John Bechdel: Miquel Camps, Jan Gavilan, Stel.la Tarradellas.

►La versió en català dirigida per Daniel Anglès, amb la direcció musical de Miquel Tejada, les coreografies d’Óscar Reyes, amb l’adaptació al català de Marc Gómez i el mateix Daniel Anglès.

►L’obra recull tres moments vitals de l’Alison: infantesa (interpretada per Lara Kate Albertos, Noa Flores i Mariona Lleonart), la joventut (Clara Solé) i la maduresa (Mariona Castillo).

►Mariona Castillo ha destacat que “l’Alison és una rescatadora de moments del seu passat que està impactada dels seus propis records” i que “no és perfil habitual de personatge d’un musical, fet que el fa molt atractiu”.