“30 y tantos” és un musical que parla de madurar quan, en teoria, ja hauries d’haver madurat i estar pagant hipoteca, tenir 1’4 fills i filles i un gos. Els seus protagonistes es troben en moments de transició de les seves vides, i exactament, no saben cap a on es dirigeixen.
Sona així com molt dramàtic tot, no? Doncs per a res, perquè “30 y tantos” és un musical fresc i ple d’humor gamberro que connecta àmpliament amb diverses generacions.
Ens explica la història de l’Alberto i Nico, dos amics de l’escola que es retroben molts anys després en curioses circumstàncies. L’Alberto sempre ha estat un noi grassonet, reforçat, gras fins i tot i això l’afecta en les seves relacions socials, personals i laborals; mentre que en Nico sempre ha estat pressionat a portar una vida “exemplar”, sense tenir en compte les seves preferències i oblidant, en general, els seus ideals.
El fet de retrobar-se els obliga a fer balanç de si realment estan portant la vida que han volgut viure i decideixen anar a la consulta de l’Alícia, la terapeuta. A través de compartir el seu procés vital s’adonen que, més enllà de psicòlegs i terapeutes, no hi ha millor ajuda que la d’algú que es troba en un punt similar al teu, realçant el veritable valor de l’amistat.