Un grup d’amics de vint anys estan obligats a enfrontar-se a les seves vides i als seus conflictes, assumir que ja no són uns adolescents i que han de triar el camí a seguir. El protagonista del musical inicia un radiobloc a internet on es dedica a airejar les intimitats dels seus amics. Amb el poder que atorga la unió de la música i la ràdio per modular i amplificar emocions, intenta ajudar-los a prendre decisions en el seu camí cap a la maduresa, però finalment acaba provocant més caos i confusió.

40 El Musical hi ha un programa de ràdio però no és un musical sobre la ràdio. És una comèdia romàntica amb tocs dramàtics en què l’amistat, la lleialtat, l’amor, l’emoció i sobretot l’humor comparteixen protagonisme amb la música.
La banda sonora, interpretada en rigorós directe, inclou gairebé 100 cançons (completes o fragments) escollides entre els majors èxits de la música espanyola i internacional.
40 El Musical és el musical de la música i, des de l’obertura de portes al públic, abans de cada funció, un DJ farà desfilar els més grans èxits anticipant la festa que es viurà a cada representació.