Jonathan Harker, empleat de la firma Hawkins, és enviat per aquesta a Transilvània a lliurar les escriptures de les propietats comprades pel comte Dràcula a la ciutat anglesa de Whitby.

Ja a Transsilvània, els habitants ho prevenen del perill del lloc. Jonathan els ignora i al costat d’un cotxer decideix recórrer la regió, en arribar al cementiri és seduït per la comtessa vampir Dolingen de Gratz i els seus amants, però amb l’ajuda del poble pot escapar.

Mentrestant, a Whitby, la seva promesa Mina Murray espera notícies d’ell i al costat dela seva governanta Nani reben a Lucy, que ve de Londres per casar-se amb lord Arturo, primer de Mina.

Però en arribar a Whitby, Lucy sent que alguna cosa estranya li passa. Els transsilvans porten a Jonathan a l’hostal i el seu propietari el tranquil·litza dient que els comentaris són només llegendes. Però és allà on rep per mitjà d’un missatger, l’esperada invitació al castell enviada pel comte Dràcula. L’hostalera li recorda els perills que l’esperen i li lliura un crucifix per a protegir-se. Mentrestant, a Whitby, la premonició de Lucy l’assetja dia rere dia i el seu estat mental es deteriora.

Jonathan arriba finalment a l’estatge de Dràcula, que tracta d’embolicar en la seva màgia, però gràcies al crucifix aconsegueix salvar-se i s’instal·la al castell. Passen setmanes i el comte Dràcula es prepara per a la seva partida que farà amb les seves mascotes i com a comiat convida a Jonathan a una festa al costat dels seus còmplices, els gitanos.

Després d’aquesta festa, Jonathan descobreix el secret de Dràcula, qui en assabentar-se d’això decideix abandonar-ho en el castell, llevant-li la memòria i part immediatament a Anglaterra.

Un cop allà, Dràcula es troba amb Lucy -la promesa de lord Arturo (cosí de Mina, la promesa de Jonathan) -, a la qual posseeix i es presenta en la seva festa de casament per complir el ritu de la tercera mossegada i convertir-la en vampir.

Però abans de fer-ho el descobreix Mina (en qui Dràcula creu reconèixer a la dona que va estimar cinc-cents anys enrere i que ell mateix va destruir). Amb Mina, Dràcula tracta de recuperar aquella història perduda.

Després d’un bellíssim conte d’amor passional i terrorífic, Dràcula sent que es repatirà la mateixa història, per la seva addicció per la sang. Llavors decideix deixar-la lliure i sacrificar la seva immortalitat, deixant que ho atrapin i el matin.