Va ser a finals de l’abril de 1927 que Bertolt Brecht i Kurt Weill es van trobar per primera vegada al Schlichter, un emblemàtic restaurant-cabaret on es reunien els artistes del Berlín de l’època. El maig d’aquell mateix any, ja tenien escrita la seva primera obra musical, Mahagonny, que va ser l’inici de tres anys d’una intensa col·laboració artística que convertiria l’òpera en una nova manifestació política i en una alternativa revolucionària al teatre tradicional burgès.

Kurt viatge amb Weill vol ser un homenatge més a aquesta col·laboració tan transcendental dins la seva època i amb tant ressò en la nostra. Kurt viatge amb Weill intenta endinsar-se en la vida de Weill a través de reflexions i de vivències personals i amb aquest recull artístic i biogràfic, L’Oca Underground no només vol fer una mostra del treball d’aquest gran compositor del segle XX, sinó també una aproximació al que va ser el seu estil i la seva peculiar manera d’entendre la música dins el teatre.

A través d’aquest viatge volem apropar-nos, doncs, a l’obra d’un dels compositors més compromesos amb la societat de la seva època i, artísticament, més renovadors.