Un musical és una obra que explica una història a través de cançons, música, text i ball. Cantar i ballar és una part essencial de l’espectacle, però hi ha més elements com el vestuari, la il·luminació o l’escenografia que contribueixen a convertir el musical en una experiència global. És una complexa maquinària en què totes les peces han d’encaixar.

A That’s a Musical! anirem descobrint les diferents peces i els diferents elements que configuren un musical a partir de les aventures de quatre joves que s’endinsen en un teatre abandonat. Quatre personatges —un músic, una escriptora, una actriu i un escenògraf— que somien en triomfar en el món dels musicals. A mesura que vagin trobant objectes del teatre, els personatges ens aniran revelant diversos aspectes sobre el gènere del musical com, per exemple, que els arguments poden ser originals o bé poden estar inspirats en un llibre, una òpera o un quadre.

Ens endinsarem en un recorregut musical que va des de finals dels anys seixanta fins a l’actualitat a través de tres medleys en els quals es van enllaçant cançons. En el primer medley descobrirem les cançons dels grans musicals d’origen europeu que van revolucionar el gènere els anys 80 amb sonoritats pop de regust clàssic i efectes especials espectaculars. El segon medley es basa en els musicals d’estètica nightclub i música d’inspiració jazzística de les  acaballes dels anys seixanta. En el darrer medley escoltarem mostres de musicals moderns, amb música poprock i una estètica actual.

A cada medley descobrirem els diferents tipus de musical, com els simfònics, els d’estil rock o els de jukebox —que són els que es basen en cançons de grups coneguts. Igualment, a cada cançó escoltarem una manera de cantar diferent (clàssica, jazz, pop-rock), una manera de ballar diferent, un vestuari diferent, una il·luminació diferent… Aquí recau la grandesa del musical: una suma d’elements que el converteixen en un espectacle en què cada persona del públic té una experiència única i diferent. Hi haurà qui es fixarà en les cançons; d’altres, en els balls; d’altres, en l’escenografia o en les lletres… Tal com diu l’Erra durant l’espectacle, “en el musical… tot s’hi val!”.